Ximo Puig afirma que l ‘ “única via” per lluitar contra “la intolerància i el fanatisme” és “fer-ho junts” i afegeix que és també el que es necessita per combatre la pandèmia de COVID-19

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat aquest dijous que l ‘ “única via” per lluitar contra “la intolerància i el fanatisme” és “fer-ho junts” i ha afegit que és també el que es necessita per combatre la pandèmia de COVID -19.

El president s’ha expressat en aquests termes durant la seua participació en el XXIX acte en memòria de professor Manuel Broseta, organitzat per l’Associació d’Amics de la Fundació Manuel Broseta.

En la seva intervenció, el responsable de el Consell ha apel·lat a la convivència per a “superar” actituds frontistes, i ha indicat que la “millor vacuna” contra el fanatisme és no oblidar el passat.

Ximo Puig ha subratllat precisament el “llegat de convivència”, basat en la defensa “de l’pluralisme, la diferència, la diversitat i, a el mateix temps, la cohesió”, de l’professor Broseta, assassinat per ETA el 1992, i ha lloat la feina que realitza la fundació que porta el seu nom per recordar aquesta importància del “arrelament de la memòria”.

“No es pot oblidar, perquè la societat que oblida torna a cometre els mateixos errors més aviat que tard”, ha argumentat el president, que ha destacat la importància de traslladar a les joves generacions aquesta trista etapa de el passat més recent, en la qual el recorregut de les idees de Broseta es va veure “cruelment frustrat per la intolerància, el fanatisme, i per el pitjor que sorgeix de l’ésser humà, que és la destrucció de la vida de l’altre”.

“Cal donar el reconeixement real que es mereixen aquestes persones que ens van ser arrabassades pels assassins”, ha manifestat també Ximo Puig, que ha recordat les recents distincions per a la Defensa dels Drets i Llibertats Constitucionals atorgades per la Generalitat a Manuel Broseta ja Ernest Lluch, també assassinat per ETA.

El president s’ha referit a més a la necessitat de “mirar cap endavant amb memòria i sense rancor” i de saber veure que qui està a la banda no es converteix en “enemic” per “pensar diferent”, cosa que, com ha assenyalat, també constitueix una aportació de Manuel Broseta.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: