Ximo Puig advoca per reforçar l’aliança política i empresarial amb Aragó per accelerar “al màxim” el corredor Cantábrico-Mediterráneo

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha advocat per reforçar l’aliança política i empresarial amb Aragó per accelerar una infraestructura estratègica de gran potencial logístic com el Corredor Cantàbrico-Mediterrani, del qual ha destacat el caràcter estratègic per a la connectivitat amb el Port de València i amb el Corredor Mediterrani.

Així ho ha defensat durant la seva intervenció a la clausura del fòrum ‘Impuls al Corredor Cantábrico-Mediterráneo’, organitzat per CEV i CEOE Aragó, en què també ha participat el president aragonès, Javier Lambán, amb qui ha coincidit en la necessitat d’impulsar les obres d’una línia ferroviària que aporta “ocupació, prosperitat i futur”.

El president ha subratllat que el Corredor Cantàbric-Mediterrani “ha passat massa temps en un calaix”, però “ha acabat el temps de l’oblit”, i això ha estat possible “gràcies a un segle d’empenta per part dels empresaris”. “Avui podem dir, com passa amb el Corredor Mediterrani, que el Cantàbric-Mediterrani, per fi, va de debò”, ha afegit.

Ximo Puig ha indicat en aquest sentit que la línia Sagunt-Terol-Saragossa té “un pla, unes inversions i un calendari”. “Volem que les obres vagin més ràpid, sí, però ja no tenen marxa enrere”, ha remarcat el cap del Consell, que ha reivindicat una mirada sense “miopies centralistes”, sense “una radialitat caduca” i sense “quilòmetres zeros mentals” .

Tal com ha defensat, el Govern central està desplegant “amb encert i valentia” aquesta visió alternativa, que ha estat reivindicada per territoris com la Comunitat Valenciana i Aragó i que és “molt més eficient per a l’economia”. Aquesta mirada, a més, “insereix Espanya a la nova Europa dels Corredors i suposa connectar unes façanes marítimes amb altres”. Es tracta, segons la seva opinió, d’“una bolcada històrica al model radial que fa tres segles que modela Espanya”.

“Realitat estadística aclaparadora”

El president ha donat suport a la seva reivindicació de l’electrificació d’aquesta línia en “una realitat estadística aclaparadora”, perquè la Comunitat Valenciana, Aragó, Navarra, La Rioja, el País Basc i Cantàbria concentren el 22% de la població espanyola (10 milions de persones ), el 30% del PIB industrial, 700.000 empreses i el 22% de l’ocupació espanyola”.

Ximo Puig ha demanat, per això, que s’agilitzi “sense titubejos” una infraestructura que “supera l’Espanya mental i visibilitza l’Espanya real” i que resulta necessària per “rendibilitat, sostenibilitat i futur”. “Aquí hi ha negoci; ho ha evidenciat el port de València”, ja que “amb una inversió modesta, hem passat de 2 a més de 40 trens setmanals, i com més millorin les prestacions, més trànsit hi haurà”, ha argumentat.

A més, ha assenyalat que l’electrificació de la línia evitarà emissions i que la intermodalitat facilitarà uns transports menys contaminants. “Així ho reclamem a Brussel·les el president Lambán i jo, junts, el 2018, perquè la línia Sagunt-Zaragossa accedís al mecanisme de finançament europeu”, ha recordat.

D’altra banda, ha indicat que, amb aquesta inversió, “tots guanyem”. “Guanya opcions Aragó per diversificar els trànsits del seu enorme cabal logístic ia València tenen la porta d’entrada a 1.000 ports de tot el món, i “també guanya la Comunitat Valenciana” en completar una connectivitat important per al seu posicionament com a “territori d’inversions” ”.

Com ha explicat, “l’arribada de Volkswagen és la demostració que només amb bones connexions es pot competir internacionalment”, ja que “Sagunt completa un triangle estratègic de Volkswagen, unit a Martorell, pel Corredor Mediterrani, i Landaben, pel Cantàbric -Mediterrani”.

El responsable de la Generalitat ha apuntat a més que la decisió de Volkswagen, alhora, reforça la necessitat d’accelerar aquests dos corredors. És, per tant, “un canvi d’agulles” que obeeix a la lògica, no a les inèrcies”, que “intensificarà un potent nervi econòmic que travessa la península”, i que “atraurà noves oportunitats i inversions”.

Reequilibri territorial

En aquest sentit, ha insistit que “urgeixen aliances entre governs, entre organitzacions empresarials i entre societats”. “És hora de minimitzar aspiradores i de multiplicar “centres” per tota la península”. “Aquesta serà, al meu entendre, la millor resposta al repte demogràfic, el millor reequilibri territorial per sumar més pols amb potència europea”, ha emfatitzat.

Puig ha al·ludit, en suma, a la importància d’avançar en una agenda compartida a favor d’infraestructures estratègiques i interessos industrials, logístics i econòmics comuns que, a més, suposen també lluitar contra la despoblació en àmplies zones tant de la Comunitat Valenciana com d’Aragó.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: