Ximo Puig advoca pel consens per legislar sobre les àrees metropolitanes de la Comunitat Valenciana i impulsar mecanismes de cogovernança

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha advocat pel consens per impulsar una regulació legal de les àrees metropolitanes de la Comunitat Valenciana que permeti establir mecanismes de cogovernança que redundin en una millora dels serveis públics que es presten a la ciutadania.

Així ho ha indicat durant la seva participació a la jornada sobre ‘Governança metropolitana a l’àrea de València’, organitzada per Radio Valencia Cadena SER.

El president s’ha mostrat partidari de treballar ja des de l’inici de la propera legislatura “en una Llei d’Àrees Metropolitanes o en lleis específiques d’àrees metropolitanes per a València, Alacant-Elx i Castelló” i ha apel·lat a la necessitat d’aconseguir un “acord ampli polític” per “no perdre oportunitats”.

Puig ha demanat així un debat “en profunditat” que eviti “el tancament o un malentès identitarisme” i ha apostat per actuar “amb la màxima sensibilitat i empatia, sabent el que ens uneix a tots”, que és el servei públic que es dona a la ciutadania.

En aquest sentit, ha recordat que lʻAutoritat de Transport Metropolità de València “ha tingut resultats efectius”, amb la targeta Suma dʻintegració tarifària de serveis autonòmics, municipals i de Rodalies, i també ha al·ludit a experiències positives com lʻimpuls donat a la xarxa de carrils bici interurbans.

A parer seu, s’ha d’aprofundir en models de gestió compartida, i ha recordat que la Generalitat compta amb un informe sobre la potencial delimitació d’àrees a la Comunitat Valenciana, coordinat pel catedràtic Joan Romero, que suposa un bon punt de partida.

Ximo Puig ha defensat també que cal “institucionalitzar” mecanismes de governança i generar models de decisió eficient, perquè és el “temps de la cooperació”. Segons ha manifestat, permetrà afrontar amb èxit els reptes de futur que se li plantegen a la societat, perquè les ciutats acapararan el 2050 el 80% de la població

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: