Juanma Cerdá defensa un govern que escolti la pesca per garantir solucions que blindin el futur d’un pilar econòmic “vital” per a Benicarló

El candidat del PP a l’alcaldia de Benicarló, Juanma Cerdà, ha reivindicat un govern capaç d’escoltar els professionals de la pesca de la ciutat per garantir solucions als seus problemes que blindin un pilar econòmic que és “vital” per a la ciutat.

Per Cerdà, és evident que quan hi ha una confraria que alça la veu i ho fa directament al Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació les raons que justifiquen aquests motius són més que sobrades. I la de San Telmo ho ha fet desesperada davant l’adopció de mesures que lluny de protegir-los els estan enfonsant”.

És “l’angoixa per no saber on acabarà aquesta situació la que porta els nostres pescadors a demanar audiència directament al ministre Luis Planas i la que ens ha de portar a nosaltres a elevar les seves demandes per trobar les solucions més eficaces”.

El repartiment dels dies de feina perjudica directament “un sector que és extremadament proteccionista a Benicarló i que beneficia, a la pràctica, els que no compleixen les regles”. “Treballar 100 dies no és rendible i el sector que és vida per a Benicarló s’enfronta davant el dilema de continuar o desaparèixer”. Perquè a això se sumen altres condicionants com l’increment dels costos del gasoil o el relleu generacional, que cada cop és més complicat.

I davant d’aquest escenari, el Partit Popular va defensar el 22 de juny del 2021 una iniciativa al ple de la Diputació que pretenia dotar amb 1,5 milions d’euros un fons per ajudar el sector a enfrontar una crisi que prop de dos anys més tarda continua aguditzant-se. En aquest debat, l’alcaldessa de Benicarló, en qualitat de diputada provincial, va tombar la proposta que no només anava adreçada a ajudar els professionals de Benicarló, sinó també tots els pescadors de la província.

Segons Cerdà, “cal caminar cap a la solució dels problemes en lloc d’enquistar-los” o “els riscos a què ens enfrontem poden acabar enfonsant un dels pilars fonamentals de la nostra economia local”. Perquè la pesca “no només és economia, és orgull i sentiment, és futur per a la ciutat i exemple de desenvolupament sostenible i respectuós, perquè ningú més implicat a protegir el mar que els nostres pescadors que viuen dels seus fruits”.

Informació i Foto: PP Benicarló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: