Volotea compensarà el 25% de les seues emissions de carboni a l’any 2025

Volotea, l’aerolínia de les petites i mitjanes ciutats europees, compensarà el 25 per cent de les seves emissions de carboni l’any 2025. La companyia, com a membre d’A4E (Airlines for Europe) avança en el compromís de complir amb l’objectiu de la UE daconseguir la descarbonització de laviació el 2050.

Des d’aquest 2021, Volotea compensarà de manera voluntària el 5 per cent de les emissions totals de CO2 a l’atmosfera i incrementarà un 5 per cent anual el percentatge d’emissions de carboni a compensar, fins a assolir un nivell del 25 per cent de la seva petjada de carboni el 2025.

En línia amb aquest objectiu l’aerolínia ha signat un acord amb VINCI Airports, el principal operador aeroportuari del món, que permetrà a Volotea unir-se al seu programa d’embornals certificats de carboni forestal, que es desenvoluparan a les zones d’influència directa de les dues companyies i en aliança amb entitats i organitzacions locals

Per a Carlos Muñoz, fundador i CEO de Volotea: “Estem molt satisfets d’anunciar avui el compromís que hem adquirit com a companyia per compensar les nostres emissions de carboni. Des que comencem a volar hem treballat per reduir al màxim les nostres emissions de CO2. El nostre objectiu és créixer i avançar, respectant i cuidant al màxim el medi ambient. Per aquest motiu, mai no hem deixat d’invertir en projectes i iniciatives orientats a fer possible una aviació cada vegada més sostenible. La nostra decisió de compensar les nostres emissions de carboni en un 25 per cent el 2025 és un compromís clau, i un pas més dels molts que farem en l’àmbit de la sostenibilitat.”

La compensació de la petjada de carboni suposa un pas més per a Volotea que amb l’objectiu d’aconseguir una aviació més neta i respectuosa amb el medi ambient, ha treballat la seva creació en la millora de l’ecoeficiència de les rutes per reduir al màxim les emissions de operacions.

Aquest compromís amb la cura del medi ambient ha portat Volotea a invertir i participar en els darrers anys en diferents projectes d’R+D+i tecnològics, centrats en el desenvolupament de motors elèctrics i cèl·lules d’hidrogen. Aquest any, a més, ha fet un important pas en completar l’estandardització de la seva flota, inicialment prevista per al 2023, i passar a ser una aerolínia 100 per cent Airbus. Aquests avions es caracteritzen per ser aerodinàmicament més eficients, cosa que permet a Volotea reduir de manera considerable la seva empremta de carboni per passatger.

Des de l’inici de les seves operacions el 2012 Volotea ha posat en marxa gairebé 50 iniciatives per reduir el consum de fuel dels seus avions que juntament amb el canvi de la seva flota a Airbus ha suposat una reducció de més del 41% de les emissions per passatger i km.

Volotea començarà a introduir Carburants Sostenibles a partir del 2022 als seus avions i col·labora amb fabricants i indústria perquè aquests carburants (ara de difícil accés) puguin desenvolupar-se i generalitzar-se com més aviat millor.

Informació i Foto: Volotea

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: