Villanueva de Viver reivindica la seva autonomia

Villanueva de Viver va sortir ahir al carrer per reivindicar la seva autonomia. La dels seus veïns, “capaços de gaudir del seu poble, reivindicar el seu futur i apostar per la vida”.

La inauguració de centre d’Autonomia Personal, que va tenir lloc a la tarda d’ahir dimarts, va congregar més de 60 veïns dels 72 censats al poble. “És la il·lusió la que ens mou, i aquesta és imparable. Ara tenim els recursos per fer realitat un projecte que és garantia per al nostre poble, perquè aquest centre assegura als nostres majors la qualitat de vida i el benestar que mereixen per gaudir del seu poble amb totes les cobertures que mereixen “.

Amparo Pérez Benajas, alcaldessa de Villanueva de Viver, ha agraït a la població la resposta aconseguida en un acte que “havíem previst al local social però que donada la gran afluència de públic hem hagut de traslladar a la terrassa que es troba a la part inferior de l’immoble. La convocatòria ha tingut una acollida magnífica “, ha manifestat.

Villanueva de Viver obre amb el centre d’Autonomia Personal una cartera de serveis dirigida a atendre “les necessitats de la gent gran, dependents i veïns amb algun tipus de capacitat diferent que requereixi d’un recurs personal i especialitzat”. Des de l’àmbit sanitari, a l’psicològic, les demandes socials, d’oci o orientació, “totes seran ateses per professionals i recursos que donin resposta a les demandes dels nostres majors”.

El projecte s’ha treballat durant “molts mesos amb el repte que tots els veïns que viuen al poble tinguin garantit el seu benestar i qualitat de vida”. Una fórmula que “és un fre contra la despoblació i una crida a la vida i a el futur de Vilanova de la Reina, que el té i molt”, assegura l’alcaldessa.

Cal assenyalar que aquesta cartera de serveis, emmarcada en l’estratègia “Vull viure al meu poble”, forma part d’un pla molt més ambiciós definit en el Diagnòstic Sociosanitari de l’Entorn Rural. Un projecte que la localitat ha desenvolupat en col·laboració amb l’Escola Andalusa de Salut Pública i la Fundació Pilars-Atenció Integral Centrada en la Persona perquè “aquesta sigui una experiència d’èxit, perquè aquest és l’objectiu”, explica l’alcaldessa. “el repte és convertir les amenaces en fortaleses i canviar la por de la despoblació per la confiança en el futur. I nosaltres el tenim “, assegura Pérez Benajas.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: