Obres Públiques licita la redacció de la passarel·la ciclopeatonal sobre l’autovia V-21 a la Pobla de Farnals

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha tret a licitació la redacció de la passarel·la ciclopeatonal sobre la V-21 al terme municipal de la Pobla de Farnals que permeti donar solució als problemes de comunicació entre el cas urbà i el seu nucli marítim, a més de contribuir a la implantació d’un eix de comunicació entre els municipis de l’interior de l’Horta Nord i la costa. L’àmbit d’actuació se situa al terme municipal de la Pobla de Farnals, a sud de l’enllaç entre l’autovia V-21 amb el Camí de la Mar.

En concret, es tracta de la implantació d’una passarel·la sobre la V-21 i els seus ramals de connexió que enllacin amb la via ciclopeatonal en construcció (fase primera) de manera que s’aconsegueixi la continuïtat de l’itinerari ciclopeatonal entre el nucli urbà de la Pobla de Farnals i el seu nucli marítim, així com altres poblacions pròximes a la Pobla de Farnals quedaran comunicades amb l’àrea litoral.

Actualment s’està construint una plataforma adossada a l’Camí a la Mar entre el nucli urbà de la Pobla de Farnals i l’autovia V-21, que correspon a una primera fase d’l’establiment de l’itinerari ciclopeatonal de connexió entre els nuclis de població.

El projecte, dividit en dues fases, “permetrà que les persones que resideixen a la Pobla de Farnals i als pobles del seu entorn disposin d’una ruta ciclopeatonal per accedir a l’litoral, a més de contribuir a la creació d’eixos transversals i sostenibles entre el mar i la muntanya, en un entorn físic de gran interès “, ha manifestat el conseller Arcadi Espanya.

A més, ha afegit el conseller, aquest projecte està pensat per a “impulsar la mobilitat sostenible de vianants i ciclistes que la Generalitat pretén implantar a través d’una xarxa de vies bicicletes i de vianants al llarg de la Comunitat en col·laboració amb altres administracions”.

Permeabilitzar les infraestructures viàries

Cal tenir en compte que la Pobla de Farnals presenta un nucli de població força desenvolupat al costat de la costa, que no posseeixen cap itinerari ciclista i de vianants adequat per a la comunicació amb el nucli urbà principal i amb els municipis de l’interior de l’Horta Nord , situats en la marge oposada de l’autovia V-21.

Així, la Conselleria vol permeabilitzar les infraestructures viàries, que constitueixen barreres físiques que dificulten la continuïtat dels itineraris bicicletes i de vianants, mitjançant encreuaments a diferent nivell, dotant així de funcionalitat i seguretat viària.

El projecte, dividit en dues fases, permetrà que les persones que resideixen a la Pobla de Farnals i als pobles del seu entorn disposin d’una ruta ciclopeatonal per accedir a l’litoral, a més de contribuir a la creació d’eixos transversals i sostenibles entre el mar i la muntanya, en un entorn físic de gran interès.

D’aquesta manera, està actuació està directament relacionada amb els objectius de promocionar el coneixement de el patrimoni natural i cultural i de connexió de la població cap a espais naturals a través de sengles ciclables, de manera que es compleixen les condicions per ser cofinançada pel Programa Operatiu de Fons de Desenvolupament Regional de la Comunitat Valenciana (Feder) de la Unió Europea.

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: