Vicente Montesinos (president del CD Castellón) “Anem a confeccionar una plantilla que opti a tornar com més aviat millor a el futbol professional”

El club retornarà els diners a tots els seus abonats de la temporada anterior i prorroga un any més l’abonament als accionistes de Sempre Orelluts.

El president de el Club Esportiu Castelló, Vicente Montesinos, ha comparegut davant els mitjans de comunicació per fer una valoració de la temporada, a més d’exposar diverses mesures adoptades de cara a l’exercici 2021.22, entre elles, la de reforçar l’Àrea Esportiva amb la incorporació de un Director Esportiu per confeccionar una plantilla que opti a l’ascens a Laliga, així com tornar els diners a tots els abonats de el CD Castelló, així com prorrogar un any més l’abonament dels accionistes de Sempre Orelluts.

A continuació reproduïm un extracte de la seva compareixença:

Valoració inicial de la temporada.

En primer lloc vull enviar una salutació principalment a la nostra afició, als nostres socis, per descomptat també als nostres patrocinadors, també a institucions, a les penyes i a tot el personal de club. En la compareixença d’avui m’agradaria abordar dos plans molt marcats, com són el pla esportiu i el pla de club. En el pla esportiu transmetre que ha estat un any complex, difícil, també apassionant, patit, on si hagués de transmetre a nivell de el resultat final, aquesta decepció per part de tots de no haver assolit l’objectiu principal que ens vam marcar la temporada passada quan vam quedar campions i vam ascendir a Laliga SmartBank, on ens vam marcar un objectiu molt clar que era el de salvar la categoria. Desafortunadament el pla esportiu no ha funcionat com esperàvem i això ens ha portat a tenir una ensopegada en el nostre camí, aquest camí que vam emprendre fa quatre anys on hem tingut un creixement excepcional a nivell esportiu al club, fins al punt de en tan sols tres anys assolir l’objectiu d’arribar a el futbol professional, i desafortunadament es veu truncat aquest pas en el camí amb l’ensopegada que hem tingut.

La temporada ha estat apassionant i soferta, per part de president com un aficionat més, també l’he patit, sobretot cada vegada que he vingut a Castalia i no he pogut tenir la calor de l’afició ni sentir el batec dels aficionats en els partits. Ha estat una circumstància excepcional propiciada per la pandèmia i em dol en l’ànima que havent arribat a el futbol professional, la nostra afició no hagi pogut gaudir i patir, en definitiva, tenir les vivències de veure el seu equip en Castalia en el futbol professional. Sabeu que per a mi l’ànima de el club està en l’afició i, malauradament, no haver pogut compartir cada moment amb tots vosaltres personalment també ho he patit molt.

També vull transmetre que l’ensopegada que hem tingut absolutament per a res trunca les nostres aspiracions esportives, que no són altres que mantenir el club en el futbol professional, en Laliga, i seguirà sent el nostre objectiu. Aquest ensopegada ens fa participar per primera vegada en una nova competició, que és la Primera RFEF, que va ser també una competició molt bonica, apassionant, molt competida i molt difícil. Hem de tenir en compte que dels 100 equips que venien de Segona B anem a passar a 40 equips, que són els més potents de la categoria i estem tenint una lectura molt important sobre la competició que tindrem i per tant, la màxima exigència que des del club en la parcel·la esportiva estic imprimint perquè aquest pas per la Primera RFEF sigui el termini més curt possible perquè puguem tornar a Laliga.

Per a això i tenint en compte l’ensopegada que hem tingut en la parcel·la esportiva, una de les primeres mesures que he adoptat i segurament sigui la més important, com bé sabeu d’aquests anys he defensat que la Comissió Esportiva podia ser una molt bona fórmula i fins ara ens ha funcionat molt bé, però no em cap cap dubte que si els objectius que ens vam marcar en el nostre club a nivell professional d’arribar a el futbol professional i mantenir la categoria, ja que hem de fer algun canvi i reforçar la parcel·la esportiva. Per a això anem a incorporar a un Director Esportiu dins d’aquesta parcel·la reforçant tot el que és l’equip esportiu on es prenen totes les decisions dels fitxatges tant siguin de jugadors, entrenadors, fins i tot Director Esportiu, on sí que vaig a tenir una implicació en això. Però afortunadament el club compta amb professionals d’una alta talla, així ha vingut demostrant al llarg de tots aquests anys, i estic convençut que amb el nomenament d’un nou Director Esportiu que es responsabilitzi en el més ampli sentit de tot el que és la parcel·la esportiva de el club va ser un gran encert per a aquests fonaments que hem d’anar treballant per arribar com més aviat de nou a Laliga i un cop arribats, també tenir aquesta solidesa per mantenir la categoria.

L’ensopegada que hem tingut és una ensopegada, però de tot s’aprèn, s’han comès errors, hem comès errors, i per això la circumstància ens ha portat a la davallada. Tinc clar que sortirem reforçats i també m’agradaria transmetre que si amarg és el moment que tots estem vivint, més dolça serà la victòria amb el nou ascens quan arribi.

També tinc clar que per a això hem d’estar tots units, per suposat la unió a nivell de club és absoluta, és total, i a nivell d’afició així està sent també i m’ho demostren. Tinc centenars de missatges que no tingut temps de respondre, tots van en un mateix sentit, en paraules d’ànim, fins i tot d’enhorabona, òbviament no per l’esdevingut, no per ensopegar, sinó per la feina que venim exercint des que vam entrar al club . Per tant, públicament els dono el meu més sincer agraïment a tota aquesta gent i també a aquesta gent que em para pel carrer i on també em transmeten l’enhorabona per la feina feta, independentment i així tenen la lectura també a l’afició i així el vull entendre jo com a aficionat també, que és una ensopegada ja ningú ens agrada ensopegar, però l’important en qualsevol competició esportiva és, quan un ensopega, aprendre de l’ensopegada i sortir si és possible com va ser en el nostre club més reforçat. Per a això farem tots els nostres esforços tant en la parcel·la esportiva a nivell d’equip, amb la incorporació de l’Director Esportiu, ia nivell d’equip de futbolistes, anem a conformar una plantilla d’acord lògicament a la categoria però realitzant a nivell de club nostres majors esforços per tenir un equip el més competitiu i que ens permeti estar allà dalt per poder optar a aquest ascens.

Més enllà del primer equip, a nivell de futbol base hem fet també un any excepcional on excepte la nostra joia, que és el Juvenil de Divisió d’Honor, on també per les circumstàncies que hem viscut aquest any i així ho atribueixo, no hem pogut mantenir aquesta categoria, em dol en l’ànima que el Juvenil no hagi pogut salvar-se i arrossegament també a el de Lliga Nacional. És una ensopegada també en el camí, s’està fent molt bona feina a nivell de pedrera i també estic convençut que sent com volem tots els socis de el CD Castelló, de tenir la millor pedrera possible en el termini de temps, perquè Roma no es va construir en un dia, aconseguirem tenir com estem tenint una pedrera excepcional. Per a això també sol·licito que estiguem tots units i donem suport molt molt a la Fundació per tenir amb el pas dels anys una pedrera envejable, com sempre ha tingut el CD Castelló. També vull felicitar el Joventut Almassora, a les nostres guerreres albinegras, per haver mantingut, elles sí, la categoria i tenir una altra temporada més la possibilitat de gaudir del seu futbol a la categoria Repte Iberdrola.

Més enllà de l’àmbit esportiu, tant o més important és en una entitat, i en un club de futbol també, és els propis estaments de club. Vull donar l’enhorabona a tot l’equip que treballa diàriament al club per la feina tan excepcional que han realitzat en un any molt diferent al que veníem treballant, ja que Laliga té unes exigències molt importants i sincerament, i així ens ho han transmès, el treball exercit pel CD Castelló tot i ser l’any de l’ascens ha estat exemplar. Comptar amb un equip de professionals de primer nivell és el que ens possibilita a nivell de club que estiguem molt sòlids, que un descens esportiu no fa tremolar els fonaments de club, tenim un club sanejat, sòlid, potent i això és el que va a permetre que hi hagi una continuïtat a tots els nivells i que puguem reforçar les parcel·les que siguin necessàries per arribar com més aviat millor a Laliga. Això assegura el futur de el CD Castelló, que és el més important.

I per acabar, m’agradaria transmetre des del més interior meu, l’any que hem tingut com a conseqüència de la pandèmia de l’COVID i no haver pogut sentir la calor de l’afició en cada partit que hem tingut. Els nostres abonats, els nostres socis no han pogut gaudir del seu equip en Castalia i crec que és just, ia nivell personal prenc la decisió de retornar la totalitat de l’import dels abonaments de la temporada passada a tots i cadascun dels nostres socis i aficionats que en la passada temporada no han pogut gaudir del seu equip. Penso que és un gest que l’afició necessita també i com hem fet sempre, tots units arribarem i complirem sempre els nostres objectius. I tots els accionistes que van entrar en la campanya de Sempre Orellut i que tenien uns anys, òbviament aquest any no es computa i se’ls prorroga un any més. És un col·lectiu molt important, que ha fet una aposta molt important pel club i si és just per uns també és just per a altres.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: