Vicent Climent participa en una taula rodona sobre la capacitat de les universitats per generar ocupació

Informació i Foto: http://www.uji.es

El rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, ha participat en la trobada de rectors de la Comunitat Valenciana en la Volvo Ocean Race que ha tingut lloc aquest matí al Port d’Alacant. Al costat dels rectors de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar; de la Universitat Miguel Hernández, Jesús Tadeo, i de la Universitat de València, Esteban Morcillo, Climent ha participat a la taula rodona titulada «Comunitat Valenciana, territori generador de talent i ocupabilitat».

Climent ha destacat que la Universitat és una garantia per reduir la taxa d’atur, una de les grans preocupacions socials durant els últims anys. «És cert que encara hi ha atur entre els universitaris, però també és una realitat que a major nivell de formació superior, menor nivell d’atur, és a dir, tenir una carrera universitària és la millor garantia per escapar de l’atur» ha subratllat el rector. En aquest sentit, Climent també ha incidit en la feina que des de les universitats es realitza per ajudar els estudiants a connectar amb el mercat laboral. «A més de continuar treballant en la formació especialitzada com a millor via d’accés a la feina i al treball de qualitat, les universitats ens esforcem a desenvolupar programes d’inserció laboral, de millora de les habilitats personals i socials dels nostres alumnes i de promoció de l’emprenedoria i l’autoocupació »ha apuntat Climent.

La innovació, la competitivitat i la investigació han estat altres dels aspectes que el rector de l’UJI ha destacat durant la seva intervenció. Per Climent, la universitat no es pot entendre sense investigació, especialment la recerca de frontera i que permet avançar en nou coneixement. «Les grans universitats són aquelles que aposten clarament per la investigació» ha subratllat.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: