Veronica Marcos: “La reagrupació de partits judicials en matèria de violència de gènere és una retallada en tota regla i una manca de respecte a les víctimes”

La portaveu d’Interior del Grup Popular a les Corts, Verónica Marcos, ha afirmat avui que el reagrupament de partits judicials en matèria de violència de gènere “és una retallada en tota regla i una manca de respecte a les víctimes”.

Verónica Marcos s’ha pronunciat així abans de la comissió donin Justícia celebrada a les Corts. La diputada ha recordat que ara “hi ha nou jutjats que tenen competència a la Comunitat Valenciana en matèria de violència de gènere ia partir de l’1 de gener no en tindran”.

La portaveu dʻInterior ha assenyalat que el Consell i el PSOE “han jugat a confondre amb aquest tema”. “No han comptat amb el suport ni de fiscals ni de jutges. Es van reunir l’altre dia amb ells, però el BOE ja havia publicat aquesta mesura”, ha indicat, alhora que ha recordat que el degà del col·legi d’advocats ja ha anunciat recursos “pel que fa a aquesta mesura unilateral que ha pres la consellera junt amb el govern de Sánchez”.

La diputada ha criticat que, amb el reagrupament dels jutjats, les víctimes perden la proximitat, ja que s’hauran de desplaçar fins als més propers. “L’únic que se’ls ha ofert a les víctimes és un taxi per acostar-les fins a l’administració de justícia corresponent, però encara que se’ls apropés a Falcon les víctimes estaran havent de recordar durant els traslladats quina és la seva situació. Es reprodueix una revictimització i això ho denuncien fins i tot els professionals que les atenen”.

“La decisió de reagrupar els jutjats és una nova garrotada d’aquest govern a les víctimes i des del PPCV tenim encara l’esperança que es recapaciti i es faci enrere aquesta mesura”.

Accident festival Medusa

D’altra banda, la diputada del GPP s’ha referit a l’accident ocorregut al festival Medusa de Cullera l’estiu passat. “Hi ha dos moments fonamentals, que són abans i després de la gran tragèdia. Abans l’agència Aemet va alertar que es podien produir fortes tempestes, amb vents molt forts, i no obstant ni el Consell ni l’Ajuntament van prendre decisions”, ha assenyalat. Verónica Marcos ha recordat que, en canvi, el Consell sí que va decidir tancar parcs naturals o prohibir esports a l’aire lliure. “És incomprensible que no es prengués decisió respecte a un esdeveniment que congregaria 50.000 persones”, ha indicat.

Així mateix, ha explicat que dies abans s’havia reunit la junta de seguretat “on suposadament s’ha d’analitzar tot el projecte de l’esdeveniment, però estem coneixent ara que faltaven plànols d’ancoratges i que hi havia deficiències greus”.

Finalment, Verónica Marcos ha criticat que malgrat que el GPP va demanar immediatament la compareixença d’algun responsable del Consell per explicar què havia passat “han passat quatre mesos i no ha vingut ningú i avui ho fa el secretari autonòmic, ni tan sols la consellera Gabriela Bravo”.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: