Valfortec i Sapiens Energia aposten per fer “trending topic” les comunitats energètiques a la Comunitat Valenciana

Les Comunitats Energètiques d’Energies Renovables (CER) a la Comunitat Valenciana tenen un futur més que prometedor davant seu, gràcies a l’acord signat entre Valfortec, organització especialitzada en el desenvolupament de parcs solars fotovoltaics, i Sapiens Energía, companyia especialista en la creació, dinamització i gestió de comunitats energètiques a més de gestió integral d’instal·lacions d’autoconsum col·lectiu.
Els màxims responsables de les dues firmes, Fidel Roig, Director General de Valfortec, i Juan Sacri, President de Sapiens Energia, s’han reunit a Castelló per segellar el contracte marc que uneix les dues companyies per incentivar i posar en marxa comunitats energètiques d’autoconsum solar a tot el territori de la Comunitat Valenciana.
Ambdues companyies posaran en comú tot el seu know how adquirit al llarg dels anys a les seves respectives àrees d’actuació al servei dels habitants de la Comunitat que vulguin crear i compartir la seva pròpia energia elèctrica a través d’una comunitat.
Aquesta tipologia de comunitats impulsades per les dues firmes valencianes són una fórmula perfecta a l’hora d’autoabastir-se d’energia elèctrica de manera totalment descentralitzada, econòmica, eficient i sens dubte sostenible, ja que es basa en la tecnologia solar fotovoltaica com a font energètica.
En aquest nou paradigma energètic el mateix consumidor assumeix tot el protagonisme i se situa al centre del model, ja que produeix, gestiona i consumeix, sense la participació de cap actor més, energia de quilòmetre zero respectuosa amb el medi ambient. Sens dubte, el recent acord permetrà refermar la democratització de l’energia a la Comunitat Valenciana.
Està previst que durant el que resta d’any es posin en marxa conjuntament al voltant de 30 noves comunitats a la Comunitat. L’alt cost que han de suportar les llars valencianes a l’hora de fer front el rebut de la llum i la conscienciació, cada vegada més gran, cap a aspectes com l’eficiència i la sostenibilitat, fan que conceptes com ‘autoconsum solar’, ‘comunitat energètica ‘ o ‘autosuficiència’ adquireixin l’estatus de trending topic.
Des de Valfortec, Fidel Roig valora aquesta aliança al costat de la companyia radicada a Canet d’En Berenguer com a molt positiva ‘ja que permetrà als ciutadans valencians seguir sumant energia verda generada per ells mateixos a través del sol per continuar avançant el procés de descarbonització’ . A més, també destaca el seu nou partner com un “actiu clau en el teixit valencià de les renovables, ja que han estat pioners en la implantació de comunitats energètiques renovables a tot Espanya”.
Per part seva, Juan Sacri des de Sapiens remarca que ‘gràcies a la unió amb Valfortec s’aconseguirà amplificar i consolidar el nou model energètic alternatiu tan interessant per als ciutadans de la nostra Comunitat’. Sacri també valora positivament la trajectòria del seu nou soci afirmant que “Valfortec ha desenvolupat en els darrers anys un portfoli internacional molt destacat, fet que sumarà sens dubte moltíssima experiència al canvi energètic que emprendrem a la Comunitat”.
Sobre Valfortec
Valfortec és una companyia castellonenca especialitzada en el desenvolupament integral de parcs fotovoltaics. Va començar a operar al sector de les renovables l’any 2005 i des de llavors, acumula ja més de 100 MW instal·lats a tot el món. Actualment compta amb instal·lacions executades al Regne Unit, Japó, Xile i Espanya.
La seva projecció de creixement augmentarà a curt termini ja que hi ha una gran quantitat de projectes en execució i en ready to built (RtB) a Espanya, Japó i Xile.
Des de fa dos anys, i amb l’auge de l’autoconsum solar fotovoltaic, va crear dins de la companyia una àrea específica per desenvolupar aquest tipus d’instal·lacions.
Sobre Sapiens Energia
Sapiens Energía és una cooperativa integral nascuda gener de 2020 a Canet d’En Berenguer (València) amb un únic propòsit: oferir a la ciutadania una alternativa sostenible, econòmica i eficient al model energètic tradicional, basada en les Comunitats d’Energies Renovables (CER ). Sapiens Energia ja ha posat en marxa més de 40 d’aquestes comunitats per tot el territori espanyol, abordant de manera integral tots els aspectes necessaris per posar-les en marxa, des de l’assessorament i acompanyament en la creació de les CER als ajuntaments promotors i associacions ciutadanes ; fins a la instal·lació, posada en marxa i manteniment de les instal·lacions de generació.
Com a experts en la matèria també han estat partícips juntament amb la Generalitat Valenciana en la redacció del Pla de Foment de Comunitats Energètiques Locals de la Comunitat Valenciana.

Informació i Foto: Comunicació BrandingRoad

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: