‘Valencians al món’ viurà un programa de cine recorrent la costa californiana
Aquest dimecres 12 abril a les 22:00 h, en À Punt, Valencians al món travessarà l’Atlàntic per a explorar la costa californiana, coneguda per les platges, els parcs temàtics i les opcions d’oci a l’aire lliure, amb la reportera María José Berbegall.
Estrella Císcar, d’Alginet, és mestra d’espanyol i fa díhuit anys que viu a Califòrnia. Amb ella visitarem Universal Studios, un dels estudis de rodatge més antics i més importants del món, que, actualment, s’ha convertit en un parc d’atraccions.
José Carlos Lorenzale, veí de València, és consultor tecnològic i ajuda les empreses a digitalitzar-se. Fa un any que viu a Los Angeles. Ens trobarem amb ell a Venice Beach i, junts, visitarem la platja de Santa Monica i acabarem a Malibu tirant-nos amb parapent.
Marta Valera, de Fuenterrobles, fa sis anys que viu a la ciutat d’Irvine. Ens citarem amb ella a Manhattan Beach, on ens trobarem amb la casa de la famosa sèrie televisiva Sensació de viure. A més a més, veurem l’espectacular moll del port, que fa quasi 300 metres i és el més antic de la Costa Oest dels Estats Units. Després, passejarem per Hermosa Beach i acabarem a The Lighthouse Cafe, un dels locals de música jazz més importants de la Costa Oest entre els anys quaranta i setanta.
Fernando Rodríguez, veí de Piles, és enginyer de telecomunicació i fa vint-i-quatre anys que viu a Califòrnia. Ens esperarà a Newport Beach. Amb el seu cotxe recorrerem la Pacific Coast Highway, la carretera escènica més famosa de la Costa Oest i que va des de Mèxic fins al Canadà. Acabarem dinant en un restaurant de Laguna Beach, on assaborirem l’autèntica gastronomia californiana.
Valencians al món viatja a un lloc de somni descobert per conqueridors espanyols
El continent americà va ser descobert per conquistadors espanyols i gran part dels seus territoris van pertànyer a la corona de Castella i, posteriorment, a Espanya. Tot i que, quan parlem de la presència espanyola a Amèrica, l’habitual és pensar en els països que van des de Mèxic cap avall, la veritat és que una gran part del sud dels Estats Units va ser colonitzada per espanyols.
Prova d’això són els topònims de moltes de les seues ciutats, com ara San Antonio, a Texas, Los Angeles o Las Vegas. No obstant això, aquesta influència espanyola es va estendre molt més enllà: fins a huit dels cinquanta estats que formen els Estats Units conserven un nom heretat directament de l’espanyol.
Informació i Foto: Comunicació CVMC – À Punt Mèdia