La Generalitat licita el manteniment de via de Metrovalència i TRAM d’Alacant amb un pressupost de 40 milions d’euros

La Generalitat ha licitat la contractació del servei de manteniment de les línies ferroviàries i tramviàries de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), tant a la seva explotació de Metrovalència com a la de TRAM d’Alacant.

Aquesta contractació tindrà un pressupost inicial de 40.310.318,71 euros, IVA inclòs, per a un període de quatre anys, al qual es podrà sumar un any supletori de pròrroga. La futura licitació estarà dividida en dos lots, un referent a les línies de Metrovalència i un altre al de les de TRAM d’Alacant.

En el primer, el de València, s’inclouran els treballs de manteniment ordinari, incloent-hi el preventiu, correctiu pal·liatiu, i el registre dels treballs i gestió de RAMS, -sistema que analitza la fiabilitat, disponibilitat, mantenibilitat i seguretat de les instal·lacions- ; així com el realitzat amb maquinària pesada, com el reperfilat; el manteniment també amb maquinària pesada, com a batuda, anivellació, alineació, perfilat i aportació de balast; el manteniment de toperes lliscants; l’obtenció de certificats de qualitat; i el manteniment extraordinari.

Al segon lot, el d’Alacant, s’inclouen els treballs de manteniment ordinari (preventiu i correctiu); l’ordinari no regular amb maquinària pesada com a esmolat; la gestió documental del manteniment al sistema SAP ERP de FGV, pel qual s’ajuda a automatitzar i administrar els processos empresarials; el manteniment ordinari no regular (maquinària pesada: batuda, anivellació i alineació de vies: estabilització terraplens i trinxeres); i les actuacions extraordinàries i materials.

Actualment Metrovalencia compta amb 161,4 quilòmetres de xarxa per la qual discorren sis línies de metro i quatre de tramvia. Per la seva banda, TRAM d’Alacant disposa de 111,7 quilòmetres de xarxa, per la qual circulen quatre línies de tramvia, una de tren-TRAM i una de rodalies.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: