València tindrà tres Punts Violeta en la Nit de Cap d’Any

L’Ajuntament habilitarà, amb motiu de la celebració de cap d’any, tres Punts Violeta en la plaça de l’Ajuntament. Estos espais, dissenyats per a implicar el conjunt de la societat en la lluita contra qualsevol mena d’agressió sexual i informar de com actuar, estaran operatius des de les 20 hores de la nit del 31 de desembre fins a les 2 hores de la matinada del dia 1 de gener. En cadascun d’estos punts hi haurà tres professionals que treballaran coordinadament amb els recursos policials, especialment amb els del grup GAMMA de la Policia Local.

Així ho ha informat hui la regidora d’Igualtat, Rocío Gil, al final de la Comissió de Seguiment del Protocol d’actuació en situacions de violència de gènere a la ciutat de València. En esta reunió, en la qual han participat representants de diferents entitats que treballen a la ciutat de València per a atendre i acompanyar a les dones víctimes de violència en els diferents processos de reconstrucció de les seues vides, la regidora ha afirmat que, enguany, “a València, la Nit de cap d’any també serà violeta”.

Estos tres punts violeta estaran situats en els voltants de la plaça de l’Ajuntament, on el consistori ha previst la celebració d’un espectacle de DJ’s valencians que amenitzarà la festa de cap d’any fins a l’arribada de les campanades, que donaran pas a un castell musical. Concretament, un d’estos punts es trobarà en l’accés a la plaça per Marqués de Sotelo, un altre al carrer de Cotanda, i el tercer a la cantonada de la plaça amb el carrer de les Barques.

En cadascun d’estos punts, que s’identificaran amb una carpa il·luminada en violeta, hi haurà professionals amb formació en matèria de prevenció i atenció d’agressions sexuals. “Seran –tal com ha detallat Rocío Gil- espais de formació, sensibilització i prevenció d’agressions sexistes, dirigits a tota la població”. “També seran espais d’atenció i ajuda a possibles víctimes de qualsevol mena d’agressió sexual durant la festa”, ha afegit, després de destacar que “en tots ells es transmetrà un missatge molt clar i molt directe: el rebuig total a la violència contra les dones”.

En la reunió de hui han participat responsables de Centres Municipals de Serveis Socials, recursos que atenen en primera instància a dones víctimes d’agressions sexuals i que deriven a altres institucions o entitats, així portaveus d’estes, entre les quals es troben, per exemple, les associacions Alanna o Per tu Dona o Creu Roja.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: