València reclama a Generalitat suport per a la construcció d’un nou centre de dia per al barri de Marxalenes

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha mantingut este matí una reunió amb integrants de l’Associació de Veïns i Veïnes de Marxalenes per a atendre les seues reivindicacions i informar-los dels avanços en el projecte d’expropiació de les parcel·les necessàries per a ampliar el pati infantil del CEIP Doctor Olóriz, així com de la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) que permetrà regularitzar el poliesportiu del barri, protegir diferents edificacions dins del Parc de Marxalenes i regularitzar el bloc de cases que es troba dins de la zona verda. Igualment, la vicealcaldessa ha assumit el compromís de desenvolupar un nou centre de dia per al barri.

“Hui he mantingut una reunió amb l’Associació de Veïns de Marxalenes i hem assumit el compromís de desenvolupar un nou centre de dia en el barri de Marxalenes, perquè tenim un compromís amb les persones majors d’esta ciutat, però sobretot amb les famílies que necessiten tindre este tipus de recursos per a poder continuar cuidant als seus majors, però compatibilitzar-ho amb la seua vida professional i els recursos dels centres de dia són essencials per a això”, ha manifestat Gómez després de la seua trobada amb l’associació veïnal.

“Este tipus de centre és el futur del sistema de cures perquè moltes persones i famílies volen que els seus majors, pares i mares, continuen vivint amb ells, però tenint un suport imprescindible professional durant el dia perquè ells puguen compatibilitzar-lo amb les seues carreres professionals. Això és treballar també per la conciliació i vull llançar una reivindicació a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, a la nova consellera i vicepresidenta perquè se sume a este pla ambiciós. Perquè si hi ha una assignatura pendent estos anys és haver apostat pels centres de dia per a persones majors, ja que a la nostra ciutat ha sigut l’Ajuntament qui ha hagut de liderar el desenvolupament d’estes infraestructures i hem trobat a faltar comptar amb el suport de la Conselleria per a un recurs que, des del nostre punt de vista, és essencial”, ha subratllat Gómez.

La vicealcaldessa també ha informat els veïns dels avanços del projecte d’expropiació de les parcel·les que serviran per a l’ampliació del pati del col·legi Doctor Olóriz que es va aprovar en la junta de govern el mes de juny passat. La finca se situa al carrer Doctor Olóriz número 26 i actualment és un solar barrat i sense ús d’una dimensió d’aproximadament 400 m2. El cost de l’expropiació s’ha calculat en 700.000 euros i la parcel·la adquirida servirà perquè el pati del col·legi passe dels 80 m2 amb els quals compta actualment a 300 metres quadrats. “Es tracta d’una reivindicació històrica que ve des de lluny perquè el col·legi necessita d’este espai perquè els alumnes i les alumnes puguen gaudir d’espais adequats per al seu esplai i facilitar l’educació en les millors condicions possibles”, ha indicat Gómez.

En la mateixa trobada, la vicealcaldessa ha detallat davant els veïns i veïnes de Marxalenes que Urbanisme ha iniciat la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana, un canvi de planejament que passarà per la junta de govern esta setmana i que contribuirà a adequar el planejament a la situació actual del Parc de Marxalenes. En primer lloc, el poliesportiu, que es va inaugurar l’any 2003 però sobre una parcel·la qualificada com a GEL-2 (parc urbà). Ara, amb el canvi previst, la intenció és que es qualifique com a zona esportiva SP-1 en lloc de parc perquè les edificacions existents siguen concordes al planejament vigent i puguen reformar-se o rehabilitar-se en el futur en atenció a les seues necessitats.

El canvi de planejament, igualment, regularitza un bloc de sis altures situat dins del parc i que actualment estava fora d’ordenació. Amb la modificació, quedarà qualificada com a residencial i els espais al voltant de l’edifici queden fora del parc i es qualifiquen com a xarxa viària, amb el que es manté el bloc i s’integra en la trama urbana del barri. Finalment, el nou planejament regularitza les edificacions situades al Parc de Marxalenes mitjançant un catàleg de proteccions.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: