La Universitat d’Alacant i la Fundació Ellis s’alien per impulsar la investigació en Intel·ligència Artificial

La Universitat d’Alacant i la Fundació de la Comunitat Valenciana Unitat ELLIS ALACANT han segellat aquest dimecres un conveni de col·laboració amb l’objectiu de treballar conjuntament «en l’impuls a la investigació d’excel·lència en Intel·ligència Artificial». L’acord l’han signat la rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro, i Nuria Oliver, directora de la Fundació Ellis Alacant.

Navarro ha defensat la importància d’aprofundir “en la investigació relacionada amb la Intel·ligència Artificial com un sector estratègic clau per al desenvolupament i amb l’objectiu de consolidar Alacant i la UA com a actors líders a IA”. En aquest sentit, la rectora ha aplaudit l‟acord amb la Fundació Ellis i creu que “aquesta unió serà molt beneficiosa en uns moments, a més, en què la UA està pendent de l‟autorització d‟implantació d‟un nou grau en Enginyeria en Intel·ligència Artificial ». Navarro considera que aquesta aliança ens permetrà compartir recursos, aprofitar i generar talent i establir línies d’actuació conjuntes que ens faran avançar en el camp de la Intel·ligència Artificial.

L’objectiu del conveni recull que s’estableixen vies per a la realització en comú d’activitats de divulgació, formació i recerca que repercuteixin en benefici de les dues parts.

Per part seva, la directora de la Fundació ELLIS Alacant ha assenyalat que “aquest acord suposa una oportunitat per començar una estratègia de treball conjunt amb la Universitat d’Alacant en l’àmbit de la Intel·ligència Artificial i poder aprofitar-ne tot el potencial”.

A l’acte de la signatura protocol·lària del conveni, hi han assistit, a més de la rectora i la directora de la Fundació Ellis, la secretària general de la UA, Esther Algarra, el vicerector de Recerca, Juan Mora i el president de la Fundació Ellis Alacant, Christof Beaupoil.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: