València licita la instal·lació de 176 nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

La Junta de Govern Local aprovarà dilluns vinent, dia 14, la licitació del contracte per a instal·lar 176 nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics en diferents mercats municipals i centres comercials de la ciutat. La regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, ha explicat que amb este projecte, “el major d’estes característiques fet fins ara a la nostra ciutat, es consolida l’estructura pública de recàrrega de vehicles elèctrics, una qüestió fonamental per a l’objectiu de convertir-nos en ciutat climàticament neutra”.

En els mercats municipals s’habilitaran 23 punts destinats especialment a la recàrrega de bicicletes i vehicles de repartiment elèctrics, coneguts com “d’última milla”, utilitzats per al servici a domicili. En total, dels 176 nous punts de recàrrega, 149 en corresponen a càrrega semiràpida (fins a 22 quilovats en corrent altern). A més s’instal·laran, com a projecte pilot, dos punts de càrrega ràpida (100 quilovats en corrent continu) i dos marquesines fotovoltaiques de 20 quilovats que, en cas de generar excedents d’energia, s’abocarien a la xarxa.

El pressupost total del projecte és d’1.199.985 euros i el termini fixat en la licitació és de sis mesos a partir de l’adjudicació definitiva. “Volem combatre activament el canvi climàtic i ho fem amb un projecte que facilitarà als veïns i veïnes de València amb cotxe elèctric càrrega-lo prop de sa casa”, ha assenyalat Notario. Així mateix, la regidora ha indicat que “alhora s’incentiva l’adquisició de vehicles elèctrics atés que hi ha gent que no s’anima a fer el canvi per por de no trobar punts per carregar-los”.

A més, la titular de Gestió de Recursos ha afegit que “complim amb un segon objectiu gràcies a este projecte, el de dinamitzar l’economia de cada barri i poble de la ciutat, dient als ciutadans i ciutadanes que vagen a comprar al mercat del Cabanyal, o al d’Algirós o al de Benicalap, per exemple, perquè mentre compren poden deixar el seu cotxe carregant”. Notario ha apuntat que els carregadors donaran servici als mateixos venedors i venedores dels mercats.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: