València destina 7 milions d’euros a les ajudes directes del Pla de Reactivació Econòmic i Social de Ciutat Vella

La Junta de Govern aprova este dilluns la convocatòria d’una nova línia d’ajudes del Pla Resistir dirigides a persones autònomes i micropimes que exercisquen la seua activitat en un local situat en el districte de Ciutat Vella. Esta línia d’ajudes directes, que comptarà amb més de 7 milions d’euros, és un dels pilars del nou Pla de Reactivació Econòmic i Social de Ciutat Vella.

“Les limitacions a la mobilitat dels veïns i veïnes de la ciutat, així com l’absència de turistes que visiten el districte, sent estes estímuls els seus principals motors econòmics, fa necessària l’adopció de mesures de suport als sectors afectats, per a reactivar el teixit empresarial del districte i mantindre l’ocupació en els seus barris”, ha manifestat la responsable de l’Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé.

Així doncs, gràcies a esta ajuda les persones beneficiàries podran rebre fins a 4.000 €; 2.000 €, ampliables a 200 € per persona treballadora afiliada a la Seguretat Social a data 31 de desembre de 2020 d’estes microempreses o autònoms.

“Som conscients que els barris del centre històric, especialment en els casos de l’hostaleria i el comerç, han tingut un comportament econòmic diferent, on la recuperació està sent més lenta i dura davant la falta de visitants”, ha afegit Bernabé.

Per això, este pla contempla una línia d’ajudes econòmiques directes per a persones autònomes i pimes i una línia d’accions de promoció per a fomentar el consum en l’hostaleria i comerços del districte.

“Des del consistori volem afavorir el desenvolupament econòmic i social dels barris de Ciutat Vella. Volem que continuen sent un punt de trobada, un espai on la creativitat, la cultura i l’oci són clars protagonistes”, ha conclòs la regidora.

Balanç Ajudes del Pla Resistir

L’Ajuntament de València al llarg d’enguany el consistori ha llançat 5 línies d’ajudes vinculades al Pla Resistir. València ha injectat més de 21,88 milions per les Ajudes del Pla Resistir, un import materialitzat en les 5 convocatòries tramitades fins hui i dirigides al sector de la restauració, sectors tradicionals, sector del taxi; sector de la cultura, sector de les cerimònies i celebracions i que han aconseguit a 9.541 persones autònomes i la micropymes.

Amb tot, amb el Pla Resistir s’ha destinat un 1.079% més de recursos en ajudes que el pressupost a principi de 2021 i s’ha adjudicat més del 90% del total dels Fons Resistir sent la que destaca per una millor gestió entre les grans ciutats de la Comunitat Valenciana.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: