L’Ajuntament de Borriana ofereix un estiu ple de formació artística, musical i cultural

L’Ajuntament de Borriana ofereix un estiu ple d’espectacles culturals per amenitzar els mesos estivals, així com una extensa programació d’activitats consistents en cursos, tallers i formació artística, segons ha destacat el regidor de Cultura, Vicent Granel.

“Des de l’Ajuntament considerem que és important mantenir l’oferta cultural en els mesos d’estiu, amb els escolars descansant, i aprofitant a més que el bon temps possibilita realitzar activitats a l’aire lliure fins i tot a les nits”, ha assegurat al detall.

Així, el Centre Municipal de les Arts (CMA) obre les seves portes aquest estiu a partir de l’28 de juny amb un renovat format estiuenc d’activitats, compost per tallers de música, dansa i arts plàstiques, tots ells adaptats a les condicions sanitàries actuals. La programació engloba sota el títol de A l’Estiu, l’art és viu tant els cursos intensius com l’Escola Artística d’Estiu.

Per als més petits, de 8 a 12 anys, i també per als adolescents, de el 28 de juny a el 2 de juliol tindrà lloc la Setmana de la Dansa, una setmana intensiva de tallers de dansa contemporània, espanyola, clàssica, urbana o tradicional, a l’objecte d’oferir una setmana intensiva i variada que trenqui amb la rutina de el curs ordinari gaudint de la dansa.

De el 5 a el 9 de juliol, la Setmana de la Dansa continuarà també per a adolescents i adults. Així, els adolescents podran treballar en dansa clàssica les grans variacions solistes de l’repertori romàntic.

En el cas dels adults, es proposa una introducció als tangos de Triana en dansa flamenca, mentre que en dansa contemporània es farà un treball de reconeixement i recerca de l’llenguatge en el propi cos utilitzant tècniques de dansa i moviments espontanis, i treballant la creació coreogràfica i la improvisació o l’escalfament corporal, així com la creació de diàlegs des de la distància.

A més, s’organitza la Setmana Musical també de l’28 a el 2 de juliol, per a joves de 8 a 14 anys, una primera setmana per als instruments de corda, piano i guitarra, i la segona per als de vent i percussió. En aquest esdeveniment es realitzaran tallers de música en moviment, tècniques d’estudi, tallers de respiració o de percussió corporal.

Així doncs, serà una setmana intensiva de música, dissenyada amb activitats variades i motivadores, a les que s’afegiran sessions amb el professorat especialista i agrupacions musicals. A més, cal destacar que els continguts s’adaptaran a el nivell de l’alumnat.

D’altra banda, el període de el 5 a el 9 de juliol serà el moment per al taller d’iniciació a les batucades, per a tots els grups d’edat, des d’infantil fins a adults, a càrrec de professorat d’instruments de percussió de centre.

També s’ha programat un curs de pintura a l’aire lliure per a adults, de el 28 de juny a el 2 de juliol, que es desenvoluparà al pati arqueològic de l’CMC la Mercè pels matins, per aprofitar les primeres hores del dia per a pintar a l’natural.

Les inscripcions per a aquestes activitats es poden fer a través del web http://www.cmeviciana.es/activitats-estiu-2021/, amb una rebaixa en els preus per a l’alumnat de l’CMA de el curs 2020-2021.

De el 5 a el 30 de juliol li arriba el torn a l’Escola Artística d’Estiu, una iniciativa de temps lliure per a nens i nenes de 4 a 11 anys, a l’objecte de construir un acostament lúdic, interdisciplinari i obert a les arts, entenent-les com un mitjà educatiu per al desenvolupament personal i col·lectiu, i no s’exigeixen coneixements artístics previs.

En aquest sentit, Vicent Granel ha explicat que el CMA presenta aquesta Escola com “una oportunitat per als més petits, que durant aquests mesos tenen més temps lliure, d’iniciar-se en el món de l’art des d’una perspectiva lúdica i divertida, i no com una obligació acadèmica “.

L’horari de l’Escola serà de 9h a 13h, deixant-se la franja de 08:30 a 9h per rebre a l’alumnat i la de 13h a 13.30h per a la recollida per part de les seves famílies.

Es pot consultar tota la informació sobre les activitats estiu i l’Escola d’Art a http://www.cmeviciana.es o trucant a al telèfon 964 033 230, així com enviant un whatsapp a l’674.356.639.

A més, el diumenge 4 de juliol a les 20 hores tindrà lloc al Racó de l’Abadia un concert a càrrec d’Eugènia Moliner i Maria Bernat a la flauta i Luis Arias a el piano, acompanyats per altres músics locals, que servirà d’acte inaugural de el curs de música Joan Gual Esteve, que se celebrarà entre el 5 i el 8 de juliol al CMA Martí de Viciana.

Festival ‘A la fresqueta’

Les nits de juliol tornen un altre any més carregades d’espectacles en directe, amb una nova edició en les nits a la Torre de la Mar, que comptarà amb funcions amb monòlegs, espectacles circenses i música. Aquesta serà la setzena edició que se celebra el cicle d’estiu ‘A la fresqueta’ al paratge de l’Grau de Borriana els divendres de juliol a partir de les 23 hores.

Els divendres a la fresqueta començaran el 2 de juliol amb Xavi Castillo, que omplirà d’humor l’esplanada amb la seva obra L’actualitat en 3 pataes, amb la qual l’alcoià prossegueix amb el seu repàs a les últimes notícies. El dia 9 serà el torn de el circ, amb The Troupers, de La finestra nou circ, una funció en què quatre artistes d’un circ clàssic tracten de trobar el seu nou lloc en el món, a través d’esbojarrats malabars, acrobàcies, equilibris, màgia i trucs sense complexos.

El 16 de juliol, per la seva banda, serà el dia en què l’actor Toni Climent presentarà Meugenio, un homenatge a l’històric monologuista Eugeni, i el dia 23 arribarà el showman i mag Darío Piera, que sortirà a l’escenari amb el seu monòleg Sorprenentment, que barreja l’humor amb el mentalisme.

Finalment, aquest any es tanca el cicle amb el concert que el dia 28 a les 20 hores oferirà la Jove Orquestra Simfònica de Castelló, en aquesta ocasió al Teatre Payà, amb Iñigo Pirfano en la direcció orquestral.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: