Unides Podem pregunta al Ministeri sobre concertació de preus i possibles abusos de grups alimentaris en la compra de llet

El grup parlamentari Confederal d’Unides Podem, a través de Marisa Saavedra i Pedro Antonio Honrubia, ha preguntat al govern, com té previst assegurar un mercat de la llet i altres productes alimentaris transparent, equitatiu i equilibrat que implique uns preus justos als productors compliment així de manera coherent la Llei de Cadena Alimentària.

Aquestes preguntes es van realitzar arran de la denúncia de l’organització agrària COAG sobre la decisió de l’empresa Lactalis-Puleva de baixar un 15% el preu de compra de la llet de manera unilateral. La producció va acavar en el desguàs davant la negativa dels ramaders a aquesta proposta. Per la seua part l’organització agrària Unió d’Unions (LA VA UNIR) va denunciar davant la CNMC que Mercadona, Lidl i Bonpreu funcionen presumptament com un càrtel en la fixació del PVP de la llet.

Marisa Saavedra subratlla les declaracions realitzades aquesta setmana per part de Ursula von der Leyen, presidenta de la Comissió Europea, destacant que les empreses franceses o alemanyes van contindre l’augment dels seus marges comercials per a contindre la inflació mentre les empreses espanyoles el triplicaven.

A més la Comissió Europea ha iniciat una investigació sobre les aliances de supermercats a Europa per a la compra de productes en suscitar dubtes per part de les autoritats de competència i els fabricants de marques, sobre si aquestes aliances estan distorsionant el mercat en perjudici dels consumidors i als xicotets productors.

Marisa Saavedra trasllada al Ministeri d’Agricultura la necessitat d’implementar la Llei de Cadena Alimentària per a garantir preus justos en el sector primari i “aplicar la Llei de Cadena Alimentària en la qual el Grup d’Unides Podem va fer un important esforç perquè els productors primaris pogueren comptar amb protecció legal contra les pràctiques abusives de les grans empreses distribuïdores”. “No ens podem permetre que quede en lletra morta per falta de voluntat i valentia política de la part socialista del Govern de coalició a posar límit als abusos de posició dominant d’una part de la cadena alimentària” a afirmat.

Marisa Saavedra es fa ressò de les demandes de les organitzacions agràries i considera imprescindible desenvolupar les eines necessàries per a posar en pràctica els mecanismes de protecció que planteja la Llei 16/2021 que garantisca que tant els operadors intermedis i els que realitzen la venda final d’aliments o productes alimentosos a consumidors, no puguen aplicar un preu de compra inferior al cost ni oferir un preu de venda inferior al preu real d’adquisició d’aquests.

Informació i Foto: Unides Podem

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: