Una jornada de la Càtedra bp de l’UJI explora diferents escenaris per a la transició energètica global

La Càtedra bp de Medi Ambient Industrial de la Universitat Jaume I ha celebrat aquest divendres, 17 de desembre, la jornada «bp Energy Outlook: panorama energètic global per a 2050» amb l’objectiu d’analitzar l’impacte de la COVID-19 en els mercats energètics durant 2020 i mostrar una projecció de les perspectives energètiques per a 2050 a escala mundial.

El Statistical Review of World Energy i l’Energy Outlook són dos informes de referència per al sector energètic que bp publica de manera anual i que la Càtedra bp de l’UJI ha portat per primera vegada a Castelló mitjançant un esdeveniment semipresencial.

El primer document, publicat des de 1952 i presentat en la jornada per Jorge León, advisor oil and refining advisor en bp, analitza les dades energètiques de l’any 2020, un any en què els mercats energètics s’han vist fortament marcats per l’impacte de la COVID-19, amb una caiguda notable de l’energia primària i les emissions de carboni que contrasten amb el creixement de les energies renovables i el major augment històric de l’energia solar.

En la segona part de la jornada, Jorge Blázquez, senior advisor for the energy transition en bp, ha presentat les dades més rellevants de l’Energy Outlook. Aquest document, publicat des de 2011, explora els diferents escenaris per a la transició energètica global i la descarbonització amb la mirada en 2050.

La jornada, celebrada en la sala d’actes de l’Institut de Tecnologia Ceràmica de l’UJI, ha completat l’aforament fixat per les mesures sanitàries. L’esdeveniment s’ha pogut seguir també de manera en línia a través de la plataforma Zoom i ha sigut gravat. El vídeo es publicarà durant els pròxims dies en la pàgina web de la Càtedra bp de Medi Ambient Industrial de l’UJI: www.catedrabpmedioambiente.uji.es.

Jornada: bp Energy Outlook – Panorama energètic global per a 2050

Sobre l’Energy Outlook i el Statistical Review of World Energy de bp

Sobre la Càtedra bp de Medi Ambient Industrial

La Càtedra sorgeix per l’interés de bp Oil España i la Universitat Jaume I a proporcionar mecanismes per a facilitar la investigació i la divulgació en l’àmbit del medi ambient industrial, així com acostar el món de l’ensenyament a la realitat de la indústria.

En el seu compromís amb el medi ambient, vol contribuir al seu benestar amb accions destinades a disseminar el coneixement i a fomentar la consciència ambiental.

 

Fotografies

 

 

 

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: