La Generalitat aprova el Pla General estructural de Castelló de la Plana

La Comissió Territorial d’Urbanisme de Castelló ha aprovat definitivament el Pla General estructural del municipi de Castelló de la Plana que, com ha explicat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, “posa fi a la situació de buit de planejament que hi havia des que el Tribunal Suprem va anul·lar, el gener del 2009, l’anterior Pla General de l’any 2000″.

El conseller de Territori ha subratllat la gran feina feta perquè “Castelló tingui un Pla General que doni seguretat jurídica, que planifiqui de forma adequada el seu futur tenint en compte totes les necessitats de creació d’ocupació, de sostenibilitat i de qualitat de vida que aquest instrument urbanístic permetrà en els propers anys.

Per al responsable de Territori de la Generalitat, cal destacar “l’intens procés de participació ciutadana” que hi ha hagut a la redacció del Pla, que va iniciar l’Ajuntament de Castelló de la Plana el juliol de 2013.

Així mateix, Arcadi España ha posat en relleu la celeritat amb què s’ha procedit a la seva aprovació, “ja que la sol·licitud d’aprovació definitiva autonòmica va entrar a la Comissió Territorial d’Urbanisme el passat 1 de juliol de 2021” i ha recordat que es va comprometre amb l’alcaldessa Amparo Marco que “el pla general estigués aprovat abans de final d’any i així serà”, ha assenyalat.

En aquest sentit, el conseller ha afegit que “en el procés han intervingut totes les administracions sectorials i l’ordenació aprovada, finalment, ha rebut la conformitat de totes”.

Per part seva, l’alcaldessa de Castelló ha manifestat que “avui és un dia històric per a la ciutat, perquè recupera una eina que aportarà la seguretat jurídica necessària per atraure inversions, crear noves oportunitats i ser una palanca de recuperació social i econòmica per a la ciutat , sumant així més mecanismes amb què afrontar un futur marcat per la crisi sanitària de la covid-19”.

El Pla conté l’ordenació urbanística estructural del municipi i ara correspondrà a l’Ajuntament de Castelló de la Plana aprovar definitivament el Pla detallat, que és el que inclourà l’ordenació urbanística de detall.

Així, el Pla General estructural preveu deu sectors de sòl urbanitzable residencial, amb una superfície total de 1.221.392 metres, set sectors de sòl urbanitzable industrial, amb una superfície total de 2.159.334 metres, i sis sectors de sòl urbanitzable terciari, amb una superfície total de 328.199 metres. A més, suposa un important increment del sòl no urbanitzable protegit, la superfície total del qual assoleix els 50.636.361 m2.

Quant a l’ordenació que el Pla General preveu per a la Marjaleria. En aquest àmbit es manté la classificació de sòl urbà de les àrees més consolidades, l’ordenació de les quals es remet a posteriors plans de reforma interior, i s’incrementa notablement la superfície del sòl no urbanitzable comú i protegit.

També es preveu que les construccions existents al sòl no urbanitzable puguin regularitzar-se a través de plans especials de minimització d’impacte ambiental que permetran la regularització dels habitatges de la Marjaleria i la solució dels problemes mediambientals que hi existeixen.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: