Un total de 232 municipis valencians formen part de la xarxa XarxaSalut per promocionar la salut a nivell local

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública es suma a la celebració el 7 d’abril com a Dia Mundial de la Salut, que promou l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i que aquest any se celebra sota el lema ‘Construir un món més just i saludable ‘.

Segons el missatge triat per l’OMS per a aquesta edició, els determinants socials de la salut expliquen la major part de les desigualtats en salut observades i són evitables si s’intervé sobre ells a través de polítiques socials i de salut que posin en el centre a les persones.

Per assolir aquest objectiu, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública advoca, entre altres mesures, per abordar la salut des d’un enfocament intersectorial en què l’àmbit local cobra especial rellevància per ser aquell en què viuen, treballen, estudien i gaudeixen de el seu temps d’oci les persones.

En aquest context és on s’incardina XarxaSalut, la xarxa de municipis adherits a el Pla de Salut de la Comunitat Valenciana amb el compromís de desenvolupar les accions de promoció de salut local.

Un total de 232 municipis pertanyen a dia d’avui a XarxaSalut. Per províncies, 52 a Castelló; 73 a Alacant i 107 a València.

A través d’aquesta xarxa, les poblacions posen en comú exemples de bona pràctica i evidències científiques per facilitar el desenvolupament de la perspectiva de salut en totes les polítiques de l’àmbit local per, en paraules de la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, “continuar avançant en l’equitat i que totes les persones tinguin l’oportunitat d’aconseguir tot el seu potencial en salut sense que ningú estigui en desavantatge a l’hora d’aconseguir-lo”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: