Un jurat jove i professional determinarà el palmarés de Cinema Jove

El Festival Internacional de València, Cinema Jove, ha seleccionat el jurat que determinarà el palmarés de la 34a edició. Huit professionals joves que decidiran els premis de la Secció Oficial de Llargmetratges i Curtmetratges.

El director del Festival, Carlos Madrid, ha destacat que «és un grup de gent jove, en concordança amb el fonament del Festival, que a més són grans professionals en els seus àmbits respectius».

Encara que el nexe comú és la cinematografia, tots ells tenen trajectòries professionals diferents; així ho corrobora Carlos Madrid: «Hem buscat un jurat internacional que tinga trajectòries professionals diferents perquè el debat siga més ampli i enriquit».

El jurat de la Secció Oficial de Llargmetratges de Cinema Jove està compost enguany per cinc membres internacionals: el director de teatre i actor Francesco Carril, l’escriptora, directora i actriu israeliana Hadas Ben Aroya, l’autor, director de teatre i de curts Nicolás Pacheco, la productora Lloes Komen i la dissenyadora i directora d’art R?ta Kiškyt?.

Francesco Carril col·labora des de 2008 amb l’Odin Teatret. En 2009 forma part de la segona promoció de la Joven Compañía Nacional de Teatro Clásico. Ha col·laborat amb Vicente Fuentes com a assistent al Taller de Verso del Festival Internacional de Teatro Clásico de Almagro. Ha protagonitzat els llargmetratges ‘Los ilusos’ i ‘La reconquista’, dirigits per Jonás Trueba.

La escriptora, directora i actriu israeliana Hadas Ben Aroya va filmar el seu primer curtmetratge, ‘Sex Doll’, al 2003 amb el que va guanyar el premi al millor curtmetratge del Festival de Cine de Xangai. La seua primera pel·lícula, ‘People That Are Not Me’, es va estrenar al Festival Internacional de Cine de Locarno i va guanyar el Gran Premi del Festival de Cine de Mar del Plata. Va participar en Berlinale Talents 2017. ‘Nymphie’, el seu segon llargmetratge, es va desenvolupar al laboratori de guionistes de Sundance 2017.

Nicolás Pacheco és autor, director de teatre i curtmetratgista. Ha rebut el Premi RTVA a la millor creació andalusa. ‘Jaulas’, el seu primer llargmetratge va ser estrenat al Festival Internacional de Cine de Valladolid i al Festival de Cine Europeu de Sevilla. Per aquest treball ha rebut tretze nominacions i quatre guardons en els Premios del Cine Andaluz. Ha publicat un llibre de prosa poètica titulat ‘Para que me imagines’.

Loes Komen és fundadora de Room for Film junt a la productora Eva Verweij. ‘When Grey is a Colour’, el seu treball de graduació a la Netherlands Film Academy, dirigida per Marit Weerheijm, va guanyar el Student Oscar el 2017, el premi CILECT, va ser seleccionada en Camerimage i va guanyar dos premis principals del jurat en TIFFKids. Loes va ser nominada per al premi anual de postgrau de Film Producers Netherlands i és professora convidada a la Netherlands Film Academy d’Amsterdam. Va assistir a Berlinale Talents 2019, Rotterdam Lab a IFFR 2018 i va ser Talent on Route al HFM de 2018.

R?ta Kiškyt? és una comunicadora visual, dissenyadora de producció i directora d’art lituana. Ha treballat com a dissenyadora de producció per a sèries de televisió i anuncis amb directors com Harald Zwart, Brian Lee Hughes, JoakimReveman, Greg Bray, Jallo Faber o Antonio Paladino. Treballa com a directora d’art independent per a clients que inclouen New! Creative Agency, House of Makers, May agency i Drama Burger. Va rebre una beca del Consell de Cultura de Lituània per completar el projecte fotogràfic documental ‘Converted Interiors’ en 2019.

Jurat Secció Oficial de Curtmetratges

La Secció Oficial de Curtmetratges constarà de tres membres per a deliberar el palmarés:

María Manero és una realitzadora independent llicenciada en Belles Arts per la Universitat del País Basc, especialitzada en audiovisuals i animació. Ha realitzat projectes variats com ara mapatge, teatre animat, documentals o clips musicals. Va estudiar el màster en Animació ‘Stop Motion’ de la University of the West of England. Seguidament va cursar el màster en Animació de la UPV, on desenvolupa el projecte ‘Patchwork’ gràcies a la beca de la Fundació CAM.

L’àmbit de l’animació està representat en l’animadora i dibuixant polonesa Renata G?siorowska. Ha realitzat quatre curtmetratges, alguns vídeos musicals animats i diversos còmics curts publicats a tot el món. La seua pel·lícula ‘Pussy’ va ser premiada en festivals com l’AFI Fest, el Festival Internacional de Curtmetratges de Clermont-Ferrand, Interfilm Berlin i el Filmfest Dresden. Actualment està acabant la seua última pel·lícula.

Per últim, el productor audiovisual, gestor i programador cultural i membre de l’European Film Academy, José Manuel Zamora García. El 1999, crea Abycine – Festival Internacional de Cine de Albacete, que dirigeix fins a l’actualitat. Funda en 2001 la Filmoteca de Albacete.

En 2016 posa en marxa Abycine Lanza – Mercado Audiovisual Independiente. Ha col·laborat junt amb l’Academia de Cine de España en el cicle ‘Cine Indie Español’. Com a productor de curtmetratges, ha impulsat diversos projectes, com els curts ‘El legado’ (2004), ‘In memoriam’ (2006), o ‘Juegos de agua’ (2009). Participa com a jurat en nombrosos certàmens audiovisuals.

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: