Un equip de professionals quirúrgics d’hospitals públics valencians cooperen amb l’Hospital Rural de Gambo a Etiòpia

Informació i Foto: http://www.gva.es

Professionals mèdics de quatre hospitals públics valencians han tornat recentment d’Etiòpia dins d’un programa de cooperació internacional organitzat per l’Associació Tamiru Aduna – Amics de Gambo i becat per l’Associació Espanyola de Cirurgians.

Els cinc professionals són Julio Calvete, cirurgià del Servei de Cirurgia General de l’Hospital Clínic Universitari de València, María del Carmen Fernández, resident del quart any de cirurgia de l’Hospital Clínic; Roberto Gironès, especialista de ginecologia i obstetrícia de l’Hospital de Sagunt, Manuel Tamarit, especialista en otorinolaringologia de l’Hospital Universitari Doctor Peset de València, i Juan Ramón Ruiz, especialista en anestesiologia de l’Hospital General de València.

El principal objectiu d’aquest programa és oferir col·laboració quirúrgica a l’Hospital Rural de Gambo, així com donar suport a la tasca assistencial desenvolupada pels escassos sanitaris locals que es troben en moltes ocasions desbordats per una gran demanda.

Durant tres setmanes del mes de setembre, els professionals valencians han visitat 176 pacients i realitzat 68 intervencions quirúrgiques (36 operacions de cirurgia major i 32 de cirurgia menor) de diferents àrees com cirurgia general i aparell digestiu, cirurgia cervical, traumatologia, urologia i ginecologia i obstetrícia.

Tal com ha explicat el doctor Julio Calvete, cirurgià de l’Hospital Clínic de València “es compleixen deu anys de col·laboració personal continuada amb centres mèdics d’Etiòpia i el Camerun i considero que el balanç és molt positiu en tots els nivells. En aquesta última estada hem participat un equip multidisciplinari valencià i hem prestat assistència quirúrgica en un hospital rural amb molt pocs mitjans tècnics i humans “.

El doctor Julio Calvete ha volgut destacar “la satisfacció de cooperar amb equips locals i animar els metges especialistes i residents a participar en una experiència molt enriquidora personalment i professionalment, i, en particular, a demanar als especialistes quirúrgics seva col·laboració, ja que actualment no hi ha cap cirurgià local a l’Hospital Rural de Gambo i hi ha una veritable necessitat assistencial “.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: