Ivace Energia subvencionarà enguany un total de 168 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

Informació i Foto: http://www.gva.es

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de Ivace Energia, donarà suport enguany la implantació d’un total de 168 punts de recarrega per a vehicles elèctrics. Estes ajudes s’enmarquen dins del Pla d’Impuls del Vehicle Elèctric que van presentar el conseller Rafa Climent, i la directora general de l’Ivace, Júlia Climent el passat mes de setembre.

Així doncs, d’acord amb les dades de l’Ivace, aquests punts de recàrrega evitaran l’emissió a l’atmosfera d’1.237 tones de CO2 a l’any i, al seu torn, permetran anualment un estalvi de 450.000 litres de combustible.

Del total dels punts de recàrrega que l’Ivace subvencionarà, un total de 15 són de recàrrega ràpida, que tarden 20 minutos en una recàrrega completa, 64 de recarrega semiràpida, que necessiten al voltant de 2 hores per a la recarrega i la resta correspon a punts de recarrega lenta. Els punts de recàrrega d’aquest tipus necessiten 6-7 hores aproximadament per a realitzar la recàrrega.

La directora general del Ivace, Júlia Company, ha recordat que l’evolució cap a una mobilitat sostenible constitueix un dels eixos prioritaris de l’Ivace en matèria energètica, ja que “és el principal consumidor d’energia de la Comunitat Valenciana, el 40% de l’energia final, i amb la particularitat que pràcticament tot el seu consum és de derivats del petroli, la qual cosa incrementa notablement les emissions contaminants”.

Per això, ha insistit la directora “la nostra estratègia passa, doncs, per donar suport les iniciatives que donen prioritat a les maneres de transport més netes i eficients i un dels principals punts en els quals es basa aquesta estratègia és el foment de la mobilitat elèctrica, per a açò s’ha elaborat el Pla d’Impuls del Vehicle Elèctric i Desplegament de la Infraestructura de Recàrrega.

El pla estableix per a 2030 una quota de mercat del vehicle elèctric del 25% del total de vehicles venuts en el territori valencià i un total d’un total de 270 punts de recàrrega ràpida i 2.100 punts semirràpids per a aqueix mateix any.

Actualment, els vehicles elèctrics tenen un preu de venda superior als que utilitzen combustibles convencionals però, cal destacar que presenten estalvis econòmics molt importants que segons, les dades de l’Ivace se situen entorn del 60%.
De fet, amb 2,5 euros, un vehicle elèctric recorre 100 km i si la recàrrega es realitza en horari nocturn amb 1 euro es poden recórrer 100 km. Per contra, per a recórrer la mateixa distància amb gasoil es necessiten 5,5 euros.

L’Ivace constitueix la Mesa de la Mobilitat Elèctrica

D’altra banda, i tal com s’arreplega en el Pla d’Impuls del Vehicle, està prevista la creació a través de l’Ivace, de la Mesa de la Mobilitat Elèctrica de la Comunitat Valenciana en la qual s’analitzarà l’evolució de la mobilitat elèctrica i, en particular, el grau d’avanç en relació amb els objectius plantejats en el Pla.

La reunió de constitució d’aquesta Mesa està prevista per a la segona setmana de novembre i comptarà amb representants de les administracions autonòmiques i locals, organitzacions empresarials, de consumidors i usuaris, així com altres actors socials i econòmics rellevants en relació amb la mobilitat elèctrica.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: