Turisme ultima el Decret de Registre de Turisme de la Comunitat Valenciana que contribuirà a la professionalització de el sector

La Direcció General de Turisme està ultimant el decret regulador de Registre de Turisme de la Comunitat Valenciana, de què ja s’ha iniciat el procés informació pública i es troba en fase d’al·legacions fins al 5 agost.

La Direcció General ha organitzat una jornada informativa en línia amb l’objectiu de facilitar tota la informació a el sector turístic sobre el projecte de decret de Consell, regulador de Registre de Turisme de la Comunitat Valenciana, amb l’objectiu que participin en el procés a través de les al·legacions.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha ressaltat “el caràcter divulgatiu de la jornada en el període d’exposició pública que per al sector pugui participar en aquest Decret”, i ha recordat que “ve com a mandat derivat de la Llei de Turisme, oci i Hospitalitat “.

Colomer ha assenyalat que el Registre de Turisme de la Comunitat Valenciana, “més enllà del que administratiu, és un instrument d’identificació i serà una eina molt important en aquest camí de professionalització”.

A més, el titular de Turisme ha recalcat que “és molt important saber qui són el sector turístic, i és molt important que els professionals de l’turisme els tinguem adequadament registrats” i ha assenyalat que “ens hem de prendre en molt seriosament que el Registre de Turisme serà una eina clau “.

Per la seva banda, el director general de Turisme, Herick Campos, que ha coordinat la jornada, ha destacat que “aquesta norma pretén garantir drets” i ha ressaltat que la importància de la participació de el sector turístic a través de les al·legacions “.

Cal destacar que el projecte de Decret de Registre de Turisme de la Comunitat Valenciana es va publicar en el DOGV el passat 15 de juliol i hi ha un termini de 15 dies hàbils per presentar les al·legacions. D’aquesta manera, el proper 5 d’agost serà l’últim dia que es podran presentar les al·legacions a el projecte de Decret.

Les al·legacions, suggeriments o observacions s’han de presentar davant la Direcció General de Turisme per registre d’entrada oa l’adreça de correu electrònic dgturisme@gva.es.

Durant la jornada, la subdirectora general de Turisme, Rosa Maria Ivars, i la responsable de l’servei d’Ordenació de Turisme, Sonia Badal, han explicat les característiques d’aquest projecte de Decret.

En concret, la característica més innovadora és que totes les sol·licituds, la declaració responsable, les modificacions, altes, baixes i totes les inscripcions, es realitzaran per procediment telemàtic. A més, és la primera vegada que es regularà el Registre de Turisme de la Comunitat Valenciana.

El Registre de Turisme té una naturalesa administrativa, però la seva finalitat bàsica és servir d’instrument de coneixement de el sector turístic per a l’exercici de les potestats que ostenta l’administració turística.

Cal assenyalar que per informar al sector de la fase d’al·legacions d’aquest projecte de Decret, a més de l’organització d’aquesta jornada informativa, des de la direcció general de Turisme es va remetre a les associacions de el sector turístic el passat divendres 16 de juliol, l’esborrany de el projecte de Decret i els recordava la data de màxima per presentar al·legacions.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: