Política Territorial aprova la modificació puntual de el Pla General d’Elx per a l’ampliació de Parc Empresarial

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, a través de la Comissió Territorial d’Urbanisme d’Alacant, ha aprovat aquest dimarts la modificació puntual de el Pla General d’Elx per a l’ampliació de Parc Empresarial. Es tracta d’un augment de l’25% de la superfície de l’enclavament industrial il·licità, és a dir, s’afegeixen 600.000 metres quadrats

Aquesta acceptació es circumscriu en el procés iniciat per l’Ajuntament d’aquesta ciutat per millorar, quantitativament i qualitativament, la seva oferta de sòl per a activitats econòmiques amb l’objecte de reforçar el sistema industrial existent i potenciar la creació d’ocupació estable i sostenible.

Així, l’objectiu de l’aprovació és crear un sector de nou desenvolupament, mitjançant el canvi de la classificació de terra de l’vigent Pla General, de manera que passi de ser sòl no urbanitzable comú a sòl urbanitzable.

“Darrere d’aquesta actuació, que suposa una fita i una important notícia per a la ciutat, hi ha un gran esforç i treball entre l’Ajuntament i la Generalitat que ara culmina amb aquesta aprovació”, ha destacat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat , Arcadi Espanya.

‘Aquesta iniciativa -ha explicat el titular d’Obres Públiques-, posa en relleu la importància que té el Parc Empresarial a Elx a la Comunitat Valenciana i demostra que les administracions han de treballar perquè l’urbanisme afavoreixi l’activació econòmica, la creació d’empreses i la generació d’ocupació “.

Inexistència de superfícies industrials

En l’actualitat no hi ha a Elx superfícies industrials suficients per atendre aquestes noves demandes de sòls per a activitats econòmiques. Els polígons industrials tradicionals no estan preparats, urbanística i funcionalment, per rebre noves implantacions industrials de qualitat, bé per l’absència de sòl, bé perquè el disponible es caracteritza per la reduïda dimensió de l’parcel·lari.

A més, en l’estudi d’alternatives d’ubicació es posa de manifest que en l’Estratègia Territorial de la Comunitat Valenciana (ETCV), la plataforma industrial ‘Elx Parc Empresarial’ constitueix un àmbit estratègic del territori, el que possibilitaria l’ampliació i complement de la seva superfície per atendre aquestes noves demandes específiques.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: