Turisme proposa que el decret d’ajudes que prepara el Consell després de l’incendi de Venta del Moro inclogui les empreses de turisme actiu

Turisme Comunitat Valenciana proposa que el decret d’ajudes que està preparant el Consell per pal·liar els danys produïts per l’incendi forestal de Venta del Moro, inclogui les empreses de turisme actiu, que s’han vist afectades per la paralització de l’activitat durant aquests dies a la zona.

Així ho ha traslladat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, durant la visita a Venta del Moro, a l’alcalde de la localitat, Luis Francisco López, i als representants de les empreses de turisme actiu durant la reunió que han mantingut per valorar i analitzar la situació de la zona després de lincendi forestal.

En aquest context, el titular de Turisme ha destacat que les empreses de turisme actiu que treballen a la zona de Venda del Moro “han aconseguit un posicionament turístic” i ha incidit que a més contribueixen “de manera eficaç contra la despoblació i generen economia”.

Colomer ha ressaltat que Venta del Moro ha aconseguit posicionar-se adequadament “gràcies a l´esforç d´un teixit empresarial petit que requereix en aquest moment l´empatia, l´escolta activa i la capacitat de reacció de les institucions”.

A més, ha reiterat el compromís de Turisme per recolzar el sector turístic en els moments més complicats i ha assenyalat que “després de la catàstrofe, és molt important contemplar aquesta realitat socioeconòmica lligada al turisme, a l’esperança i al futur”.

Durant la reunió, també s’han analitzat altres propostes de millora per mantenir l’activitat turística a la zona, i s’ha valorat el dinamisme que aporta el turisme actiu. Entre aquestes, destaca la necessitat de coordinar i controlar la capacitat de càrrega del riu amb Castella-la Manxa, ja que es tracta d’un espai compartit.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: