Turisme promociona l’oferta turística experiencial de la Comunitat Valenciana a Dublín

Turisme Comunitat Valenciana, a través de la marca L’Exquisit Mediterrani i en col·laboració amb Turespaña, el Consell de Cambres de Comerç i la Confederació d’Hostaleria de la Comunitat (Conhostur), promocionen la setmana que ve a Dublín l’oferta turística experiencial, així com gastronòmica i enològica de la Comunitat Valenciana.

D’aquesta manera, dimarts 22 de novembre tindrà lloc a la capital de la República d’Irlanda un esdeveniment promocional que congregarà prop d’un centenar d’operadors turístics i mitjans del sector irlandesos.

A més, aquest acte comptarà amb la presència de prestigiosos xefs de la Comunitat Valenciana, amb Estrella Michelín, com Miquel Barrera del Restaurant Cal Paradís de Vall d´Alba (Castelló), Begoña Rodrigo del Restaurant La Salita de València i Cristina Figueira del Restaurant El Xat de la Nucia (Alacant). També hi assistirà l’enòleg i sommelier Pedro Olivares, que serà l’encarregat d’oferir un tast de vins de la Comunitat.

Els detalls d’aquesta acció promocional a l’estranger els ha fet conèixer aquest divendres el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, acompanyat pel cap de promoció de Turisme, Juan Muñoz, i la presidenta de la Cambra de Comerç de Castelló, Lola Guillamón .

Colomer ha recordat que “Turisme té programades més de 130 accions promocionals en 25 mercats diferents”, i ha avançat que “la Comunitat estarà present el proper mes de gener a la fira turística més important d’Irlanda”, reforçant així les actuacions dirigides a aquest mercat d’especial rellevància per a la Comunitat i per a Castelló, després de la recent obertura de la nova ruta que uneix l’aeroport de la província amb la ciutat de Cork.

Pel que fa a la presentació de Dublín, el titular de Turisme ha incidit que “el més important d’aquestes accions a l’exterior és qui ens ve a escoltar” i ha destacat per a aquesta acció de la setmana que ve “tindrem 100 actors, fet que suposa un ple total, amb l’assistència de 70 prescriptors entre agències de viatge, operadors turístics, col·lectius i intermediaris estratègics per prescriure Castelló”.

Així mateix, ha apuntat que, segons dades que maneja Turisme, “les perspectives de reserves d´aquest mercat a la Comunitat Valenciana per a aquesta temporada són bones”. De fet, de gener a setembre del 2022 la Comunitat Valenciana ha rebut un total de 168.519 turistes irlandesos, prop d’un 300% més que l’any anterior i ja vorejant la xifra del 2019 (-6,6%).

Pel que fa al nombre de pernoctacions totals d’aquest mercat en l’acumulat el 2022, arriben a la Comunitat 1.626.248, xifra superior fins i tot a la del 2019 en un 13,5%. A més, els turistes irlandesos han desemborsat a la nostra destinació aquest any 199,5 milions d’euros, un 22,6% més que l’any previ a la pandèmia.

En aquest sentit, Colomer ha apuntat que “la despesa mitjana del turista irlandès se situa en 1.225 euros de despesa mitjana per viatge i de 131 euros de despesa mitjana diària, ambdues xifres superiors a la despesa turística d’altres mercats com Alemanya i el Regne Unit”. L´estada mitjana diària se situa en 9,3 nits.

Oportunitat del mercat irlandès

Francesc Colomer ha assenyalat que “hi ha algunes mètriques que ens permeten ser optimistes per abordar aquest mercat”. Així, ha recordat que “en un temps d´economia incerta i d´inflació”, a Irlanda la taxa d´atur és del 4,7 %, que l´índex de confiança al consumidor està per sobre de la mitjana de l´OCDE i que el Banc Central d’Irlanda ha pronosticat unes expectatives de creixement del 4,3% i una inflació per al 2023 en un 3,3%.

També ha assenyalat que Irlanda “és la seu de les grans corporacions multinacionals tecnològiques i farmacèutiques, els dos sectors que millor han sortit de la crisi a la pandèmia” i ha destacat “la gran fidelitat del turista irlandès al nostre destí”, així com “ la bona connexió aèria amb els nostres aeroports”.

Referent a això, ha assenyalat que la nova connexió de Castelló “incrementa notablement” la capacitat aèria entre la Comunitat i Irlanda, i permet connectar, per primera vegada la província amb aquest mercat, la qual cosa “obre noves perspectives de creixement del mateix”, ha afegit.

Cal assenyalar que els tres aeroports de la Comunitat Valenciana tenen connexions directes amb Dublín i l’aeroport d’Alacant-Elx compta amb rutes directes amb altres aeroports irlandesos, com ara Cork, Galway o Knock. Per part seva, l’aeroport de València està unit amb Dublín i recentment amb Cork i s’hi ha unit, des de finals del mes d’octubre passat, l’aeroport de Castelló, amb dues freqüències setmanals establertes per la companyia aèria irlandesa Ryanair.

Perfil i motivacions del turista d’Irlanda

Segons els darrers resultats de l’Informe de Mercat Irlandès publicat per Turespaña, Espanya és la principal destinació de vacances dels irlandesos, registrant gairebé un 25% dels seus viatges de vacances i, la Comunitat Valenciana se situa com la quarta comunitat autònoma més visitades pels turistes de aquesta nacionalitat.

Irlanda se situa com el desè mercat emissor de turistes més gran cap a la Comunitat i les xifres postpandèmia apunten a una ràpida recuperació. Es tracta d’un mercat que acumula 8,8 milions de viatges a l’estranger a l’any, amb una taxa viatgera molt alta, situada a prop dels 2 viatges a l’any per resident irlandès (1,82).

Pel que fa a les seves motivacions, el sol i la platja se situa com el principal motiu de viatge, sobretot l’últim any després de la pandèmia i la paralització econòmica, on busquen benestar i relaxació. També mostren interès per les experiències gastronòmiques, com a tercer motiu de viatge, seguit de la natura, turisme de compres, esport i aventura i turisme cultural.

Per acabar, cal esmentar que Dublín concentra la meitat de la població d’Irlanda; i dels 5 milions d’irlandesos, 2,6 milions d’habitants viuen a menys de 45 minuts de l’aeroport de Dublín. A més, és un mercat que es caracteritza pel seu elevat poder adquisitiu i per la gran quantitat d’empreses tecnològiques que tenen la seu a aquesta ciutat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: