Turisme posa en marxa una línia de treball conjunta entre el sector i les comunitats autònomes per a la reactivació de l’Imserso

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha anunciat que, de cara a la incertesa de la reactivació del programa de l’Imserso la propera tardor i de quines seran les seves condicions, el seu departament, al costat de Hosbec i les patronals afectades, han promogut la creació d’una línia de treball conjunta entre el sector turístic i les comunitats autònomes amb major pes en el programa.

Segons Colomer, “volem impulsar una estratègia per seguir insistint a el Govern, tant a través de contactes institucionals i de el sector, com a través d’iniciatives parlamentàries, en la necessitat que reprengui i acordi les condicions de l’Imserso”.

El secretari autonòmic de Turisme ha exigit “una solució de continuïtat immediata per al programa” i “mantenir la interlocució i sostenir la reivindicació de el sector, per refer les condicions actuals de l’Imserso” que, al seu parer, “estan desfasades en aquests moments i no donen resposta a les necessitats de el sector “.

Per Francesc Colomer, “és important traçar un full de ruta conjunta i establir un diàleg amb l’Estat per no demorar això més en el temps” i així “sumar forces i voluntats perquè això sigui possible”.

Colomer ha realitzat aquestes declaracions després d’una reunió de treball que ha convocat el seu departament en el qual han participat representants de les tres comunitats autònomes amb més pes en el programa: Andalusia, Catalunya i la Comunitat Valenciana.

Així, han estat presents en aquesta trobada en línia el director general de Turisme, Herick Campos; el secretari general de Turisme d’Andalusia, Manuel Muñoz, l’assessor de el vicepresident andalús Antonio Galisteo; el secretari de la Federació Andalusa d’Hotels, Rafael Barba; el director general de Turisme de Catalunya, Octavi Bono; el president de la Comissió Imserso Cehat, Eduard Farriol i la secretària general d’Hosbec, Nuria Montes.

L’objectiu d’aquesta trobada ha estat posar en comú la situació en què es troben les diferents comunitats autònomes davant la incertesa sobre la reactivació de el programa Imserso la propera tardor.

Per al secretari autonòmic, “l’Imserso és un programa fonamental per a la recuperació de el sector, però no en aquestes condicions” i ha posat èmfasi que “és important traslladar a el Govern aquesta idea i les peticions de el sector i de les comunitats autònomes”.

El titular de Turisme ha qualificat el programa com “beneficiós i necessari per recuperar la demanda i el dinamisme de el sector”.

Condicions renovades adaptades a les circumstàncies

Les persones assistents a aquesta trobada han remarcat la necessitat d’aclarir i posar en marxa el més aviat possible aquest programa, per revitalitzar-lo i adaptar-lo a aquests temps i necessitats. Així mateix, han insistit en la necessitat de posar en marxa unes condicions renovades adaptades a les actuals circumstàncies.

Així mateix, han volgut destacar la feina que han anat realitzant des del sector turístic en els últims mesos per incidir en aquestes necessitats.

Segons Colomer “al mes de juny és bastant probable que els majors de 60 estiguin vacunats i en condicions de reprendre els viatges” i, al seu parer, “es podria haver reprès i avançat aquest programa, donades les circumstàncies i la crisi viscuda per el sector en els últims mesos “.

Cal recordar que la secretaria autonòmica de Turisme ha emès en els últims mesos diverses cartes a l’actual director de l’Imserso per insistir en aquest tema, així com en la necessitat de posar en marxa un grup de treball amb el sector per actualitzar i reformular el programa.

Ampliar places i la seva estructura econòmica

Cal recordar que el sector turístic de la Comunitat Valenciana no està d’acord en què es pretenguin replicar els plecs anteriors perquè considera que, donades les circumstàncies, “és més necessari que mai revisar el programa i ampliar les places i la seva estructura econòmica”.

A més, el sector ha assenyalat que, segons la informació disponible, podrien licitar en aquestes condicions actuals per als propers quatre anys, sense haver reformat i modernitzat les condicions.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: