Turisme organitza una jornada per debatre la normativa que han de complir les activitats turístiques reglades

Turisme Comunitat Valenciana ha organitzat una jornada per debatre quina és la normativa que han de complir les activitats turístiques reglades, reflexionar sobre els tràmits a realitzar i les problemàtiques existents per acomplir-les, i proposar solucions.

La jornada, on s’han inscrit 150 persones, s’ha celebrat a l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur), on el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha realitzat l’obertura, per videoconferència, juntament amb José Vicente Belenguer, representant del despatx Garrigues. La cloenda de la jornada l’ha fet el director general de Turisme, Herick Campos.

El secretari autonòmic de Turisme, ha explicat que aquestes jornades sorgeixen a través de la Comissió Interdepartamental de Turisme, amb l’objectiu de “traçar un full de ruta” sobre els tràmits a realitzar a les diferents àrees de la Generalitat per a aquells que volen emprendre.

Colomer ha destacat que “el nostre deure institucional és compartir coneixement i ser útils al sector ia la resta d´administracions”, alhora que ha assenyalat que des de Turisme “hem de diagnosticar bé, tenir una cartografia actualitzada per identificar i prescriure millores per avançar”.

A més, ha recalcat la importància de la formació contínua i de “compartir coneixement” per ser cada cop més competitius. En aquesta línia, ha recordat que a la Comunitat Valenciana “tenim una trajectòria ja reconeguda, però això és una carrera de fons en què hem d’avançar i millorar de forma permanent”.

Cal destacar que aquesta jornada inicia el procés per elaborar una Guia sobre els tràmits a realitzar a les diferents àrees de la Generalitat per a aquells que vulguin emprendre.

Participants de la jornada

A la jornada hi han participat representants d’empreses d’allotjament, hostaleria i oferta complementària com són empreses de turisme actiu, guies turístics, agències de viatges o hostaleria, a més de la consultora jurídica Garrigues que ha estat l’encarregada d’elaborar la Guia sobre la Normativa per emprendre en turisme a la Comunitat Valenciana.

En concret, s’ha fet una taula de debat, moderada per la subdirectora general de Turisme, Rosa María Ivars; amb l’oferta turística bàsica. En aquesta taula hi han participat Mayte García, de Hosbec (Associació Empresarial Hotelera i Turística de la Comunitat Valenciana); Nino Guillén, de l’Associació d’Apartaments Turístics de la Comunitat Valenciana (Aptur); Sergio Gómez, de la Federació de Càmpings de la Comunitat Valenciana i Alberto Galloso, de l’Associació d’allotjaments d’interior Temps.

La segona taula de debat ha tingut representants de l’oferta turística complementària. Així, hi ha participat el representant de l’Associació Empresarial d’Agències de Viatge de la Comunitat Valenciana, AEVAV, Miguel Jiménez; com a representant d’empreses de turisme actiu, Belén Salvador; de l’Associació de Guies Turístics de la Comunitat Valenciana, Iván Llorca, i de la confederació d’Hostaleria Conhostur, Rafael Ferrando.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: