Turisme organitza el cicle ‘L’Excel·lència a la Cuina Mediterrània’, on cinc cuiners de diferents orígens comparteixen la seva visió culinària

Cinc cuiners separats per fronteres, idiomes i centenars de quilòmetres viatjaran a València entre el 26 d’abril i el 9 de maig per compartir a les instal·lacions del CdT de València el que comparteixen i els identifica: el Mar Mediterrani.

Turisme Comunitat Valenciana ha organitzat un cicle de conferències formatives sobre ‘L’Excel·lència a la Cuina Mediterrània’ amb l’objectiu d’apropar als estudiants i professionals de cuina una radiografia actual de la dieta universal mediterrània a través de cinc mirades mediterrànies diferents i alhora complementàries .

Els cuiners que impartiran aquest cicle són dorigen italià, valencià, català, andalús i balear. Mitjançant aquesta acció formativa es pretén transmetre els valors de diversitat i de convivència que viatgen a totes les receptes de cuina mediterrània que han arribat fins al moment actual.

Ensenyar a “mirar” la Mediterrània d’una manera transversal als alumnes perquè siguin capaços de mirar el mar des de la finestra d’una cuina a Cadis i descobrir totes les connexions que hi ha amb el que podeu veure des de València, Barcelona, ​​Bari o Menorca .

Els cuiners presentaran la visió de la cuina mediterrània en dues jornades consecutives. Així, el cicle començarà amb la Visió Italiana de Gianni Pinto, del restaurant Noi de Madrid (els dies 26 i 27 d’abril), seguirà la Visió Catalana de Carlota Claver, del restaurant La Gormanda de Barcelona (28 i 29 d’abril). La Visió Andalusa la realitzarà Luis Callealta Sánchez, del restaurant Ciclo de Cadis (2 i 3 de maig). El cicle finalitzarà amb la Visió Valenciana de Jorge d’Andrés, del restaurant Vertical de València (6 i 9 de maig).

Format del cicle de conferències

El cicle de conferències ‘L’Excel·lència a la Cuina Mediterrània’ inclou 40 hores distribuïdes en 10 classes de 4 hores que s’impartiran entre el 26 d’abril i el 9 de maig.

Cada cuiner convidat oferirà al llarg de dues jornades consecutives la seva visió oberta i diversa de la cuina mediterrània a través de productes, tècniques i receptes que s’han anat transmetent i que segueixen presents encara que sigui de manera cada cop més minoritària.

A més, aquest cicle compta amb una part pràctica on cada ponent elaborés un mínim de dues receptes per jornada amb ingredients de procedència mediterrània.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: