Colomer destaca que “aquesta edició d’Escala Castelló és la del retorn i tornem amb un producte turístic intacte i amb valors de futur”

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assistit juntament amb l’alcaldessa de Castelló de la Plana, Amparo Marco, i el president de l’Autoritat Portuària, Rafa Simó, a la V edició d’Escala a Castelló.

Francesc Colomer ha ressaltat que “aquesta edició és la del retorn iretornem amb un producte turístic intacte i amb valors”.

En aquest sentit, ha valorat l’esforç de Castelló de la Plana, que “en els pitjors moments va saber adaptar-se i no perdre el posicionament, i lluitar per la reputació i el prestigi al voltant d’una convocatòria que té molt a veure amb la defensa de els valors nàutics i mariners”.

El titular de Turisme ha destacat que “aquest any s’incorpora amb molt d’encert a l’Institut Seda Espanya” i que “la ruta marítima de la seda va permetre connectar el vell somni d’unir Europa amb Àsia, on a més de mercaderies viatjaven valors com l’hospitalitat, sense la qual seria impossible entendre la història del turisme”.

Colomer ha reiterat que “Estaca a Castelló també va de valors”, i ha recordat que aquest esdeveniment defensa l´objectiu 14 de defensa dels oceans que recullen els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Turisme Comunitat Valenciana col·labora amb Escala a Castelló mitjançant un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Castelló de la Plana, mitjançant el qual destina 200.000 euros per a la realització d’accions de màrqueting i de promoció de l’esdeveniment.

L’alcaldessa de Castelló de la Plana, Amparo Marco, ha destacat que aquest esdeveniment “ens ha posat al mapa del turisme internacional” i ha agraït la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana i de Port Castelló per fer realitat un esdeveniment que s’ha convertit ja en cita ineludible per als amants de les tradicions marineres i de la nàutica.

Escala a Castelló es tracta d’un esdeveniment considerat com la ‘Festa del Mar’ que acull el port de la localitat fins al proper dilluns 25 d’abril, i que en aquesta ocasió compta amb deu embarcacions històriques per visitar i se n’han previst més de 150 activitats gratuïtes adreçades al públic.

Més de 2 milions d’euros invertits el 2021

D’altra banda, cal destacar que Turisme Comunitat Valenciana ha destinat el 2021 un total de 2.230.147 euros en ajudes directes al sector turístic i de l’oci de Castelló de la Plana, així com en diferents actuacions i programes per donar suport i reforçar els serveis turístics al municipi.

Un muntant, que va suposar més del doble que l’invertit l’any anterior per part de Turisme a Castelló de la Plana (776.037,84 euros) i que ha anat adreçat especialment a ajuts directes per pal·liar els efectes de la COVID-19, que pugen a 440.500 euros; a ajuts a l’oci nocturn que van assolir els 537.500 euros, al programa Bono Viaje que va superar els 318.591 euros invertits, oa través del conveni de màrqueting col·laboratiu amb l’Ajuntament de Castelló de la Plana que va suposar més de 196.000 euros.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: