Turisme i la Diputació de Castelló impulsaran el turisme de la província des de la «cooperació institucional»

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha mantingut una reunió amb el president de la Diputació de Castelló, José Martí, i amb els equips de turisme de les dues institucions.

Colomer ha explicat que «hem començat a planificar i coordinar aquesta nova legislatura des d’una visió de cooperació entre la Generalitat i la Diputació de Castelló».

Així mateix, ha ressaltat que «la cooperació institucional és fonamental per servir millor als nostres ciutadans», per això, ha incidit en la importància de la governança col·laborativa per impulsar el turisme.

El responsable de Turisme ha destacat que el turisme «és part fonamental de l’economia, de la societat, de la identitat i del territori» i pot ser la resposta a la despoblació «i ha advocat per treballar» amb l’objectiu de fixar població i vertebrar territori «.

Durant la reunió s’han tractat diferents línies de treball entre les dues institucions, com el reforç dels «Plans de Dinamització i Governança de les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana, entre la Generalitat, les diputacions provincials mancomunitats o agrupacions de municipis».

Colomer ha explicat «són innovadors en les polítiques turístiques, en l’actualitat des de la Generalitat estem impulsant 20 plans i volem avançar, qualificar donar continuïtat i reforçar aquesta acció a la província de Castelló».

Així mateix, s’han abordat assumptes com la cooperació en matèria del producte gastronòmic a través de la marca turística ‘L’Exquyisit Mediterrani’ i de cooperar i reforçar els festivals musicals a través de les marques turístiques Mediterranew Musix i Mediterranew Fest «per donar més consistència a aquestes marques que tan bé tematitzen la província de Castelló «.

També s’ha acordat col·laborar per impulsar el projecte DTI en municipis i ciutats de Castelló, «que han de tenir un pes important».

Per la seva banda, el president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha destacat «la gran sintonia existent entre ambdues institucions» i ha expressat la seva satisfacció perquè «comenci la coordinació entre Diputació i la Generalitat amb el turisme» i ha ressaltat que » entre les grans línies estratègiques de la Diputació de Castelló està la coordinació amb la Generalitat que és fonamental i bàsica «.

 

 

 

Informació i Foto: Diputació de Castelló

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: