Turisme i Cultura reprenen la Taula de Turisme Cultural per impulsar noves accions que vertebrin el territori i reforcin aquest producte

Aquest dijous s’ha celebrat la reunió de la Taula de Turisme Cultural de la Generalitat, formada per representants de Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i Turisme Comunitat Valenciana.

Durant la reunió, s’ha conformat una comissió tècnica o grup de treball format per personal de tots dos departaments amb l’objecte de treballar diferents temes que es portaran posteriorment a la taula general ja treballats i així validar accions concretes.

Cal destacar que la Taula de Turisme Cultural està formada per la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit; el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; la directora general de Cultura, Carmen Amoraga; el director general de Turisme, Herick Campos; a més de l’sotsdirector general de Patrimoni Cultural i Museus, Antonio Vicente Bravo, i la subdirectora general de Turisme, Rosa Maria Ivars.

Per la seva banda, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha ressaltat que “la comissió tècnica, formada per professionals de Turisme i Cultura, pretén impulsar rutes de turisme cultural que vertebrin el territori treballant directament per transformar els recursos en productes i poder oferir-los per a la seva comercialització, tenint en compte l’aportació de valor que la cultura suposa per a la nostra marca turística “.

L’objectiu d’aquest grup de treball és ampliar les rutes impulsades pel programa CreaTurisme CV, com a Ruta Camins de Dinosaures, el Sant Grial, la Ruta dels Últims Càtars o la dels Borja, o l’ampliació de la Ruta de la Seda.

Així mateix, també es treballarà en la creació de noves rutes, com una referent a la Memòria Democràtica aprofitant recursos existents com la línia XYZ, també l’impuls de rutes d’Art Rupestre, a més d’una ruta de turisme industrial o agroalimentària, entre d’altres.

Durant la reunió s’han abordat altres qüestions com la coordinació de l’agenda cultural de la Comunitat Valenciana i la relació amb el portal turístic de la Comunitat Valenciana, a més de la metodologia de la feina conjunta Tourist Info.

A més, en la Taula també s’ha abordat el reconeixement a la Xarxa de Museus de Cultura a través de certificats de qualitat com l’adhesió a el Sistema Integral de Qualitat en Destinació (SICTED).

A la reunió s’ha incidit en la importància de la coordinació entre els departaments per impulsar el turisme cultural a la Comunitat Valenciana, ja que és un producte cada vegada més apreciat i demandat entre els nostres visitants.

En aquesta línia, cal assenyalar que segons l’informe de l’perfil de l’turista estranger que va visitar la Comunitat Valenciana en 2020 elaborat per Turisme CV, el turisme cultural és el segon motiu de viatge per darrere de sol i platja per a aquests turistes amb un 19’2 %. A més, suu despesa mitjana diària és de 125 euros quan, mentre que la despesa de sol i platja és de 82 euros.

Taula Turisme Cultural

La Taula de l’Turisme Cultural és un grup de treball interdepartamental creat a instàncies de la secretaria autonòmica de Cultura i format pels departaments de Cultura i Turisme de la Generalitat Valenciana, en concret amb la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i Turisme Comunitat Valenciana.

Aquest grup de treball es va crear amb la voluntat de promoure la col·laboració entre les secretaries autonòmiques de Cultura i Esports i la de Turisme per sumar sinergies i coordinar les activitats a realitzar en matèria de turisme i cultura.

Francesc Colomer ha recalcat que “el turisme cultural té el repte de posar en valor el patrimoni de la nostra Comunitat i aprofitar el flux de turistes que arriben a la costa per oferir-los una sèrie de recursos turístics de gran valor”.

A més, ha afegit que “mitjançant el turisme cultural, pretenem que l’interior de la Comunitat pugui oferir un producte de qualitat que ajudi al seu desenvolupament, sempre respectant valors com la sostenibilitat en tots els àmbits”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: