Turisme estén a Torrevella el programa formatiu en hostaleria i allotjament dirigit a persones refugiades ucraïneses

Turisme Comunitat Valenciana estén a Torrevella el programa formatiu en hostaleria i allotjament dirigit a refugiats ucraïnesos ubicats al municipi i comarca.

En concret, es tracta del curs de Manipulació d’Aliments, impartit al Centre de Turisme (CdT) de la localitat, amb la finalitat de proporcionar-los la mínima capacitació professional per incorporar-se a treballs d’hostaleria.

Amb això, ja són prop de 200 els refugiats d’Ucraïna a la Comunitat Valenciana que han accedit a aquest programa formatiu impulsat per Turisme, de gran demanda per part d’aquest col·lectiu i que durant aquest mes d’abril ha impartit cursos a Benidorm, Alacant i ara a Torrevella.

El director general de Turisme, Herick Campos, ha explicat que es tracta de “formació bàsica en turisme que estem oferint allà on hi ha demanda” i ha assenyalat que “hem començat pel curs de manipulació d’aliments i en funció de la demanda, es realitzarà també un curs combinat de sala amb part de cuina”.

Aquests cursos es realitzen a tota la Comunitat Valenciana a través de la Xarxa CdT “els fem allà on hi ha demanda, no només a Torrevieja”, ha explicat el Director General.

Campos ha recordat que és molt important que aquestes persones segueixin tots els tràmits requerits per treballar a la Comunitat, com “comptar amb el NIE i també inscriure’s a Labora, que és l’espai on les persones refugiades poden trobar tota la formació disponible, també a altres matèries, i on es poden dirigir les empreses a cercar personal”, ha especificat.

El director general ha manifestat que “l’hostaleria necessita mà d’obra i des de Turisme donarem, com a mínim, aquesta formació bàsica, a més iniciació al castellà amb l’objectiu de facilitar als refugiats la millor de les integracions possibles”.

Cursos daquest Pla de Formació

Aquest cicle formatiu, impulsat per Turisme Comunitat Valenciana, se centra a proporcionar la mínima capacitació professional per incorporar-se a feines d’hostaleria i allotjament.

En concret, el programa ofereix de moment, el curs de ‘Manipulació d’Aliments’, que habilita per treballar en hostaleria, de 5 hores de durada i que ja s’ha impartit a Benidorm, Alacant i Torrevella. El pla també oferirà formació d”Operacions bàsiques en cuina’, ‘Operacions bàsiques en sala’ i ‘Operacions bàsiques en pisos i neteja’, de dues setmanes de durada cadascun.

Els cursos s’imparteixen en idioma ucraïnès amb material en la llengua materna, són gratuïts, presencials i s’organitzen en aquells CdT per als quals hi hagi un mínim d’alumnat necessari. La Xarxa CdT es compon d’onze centres ubicats a les tres províncies.

Per difondre aquest programa formatiu adreçat a persones refugiades ucraïneses s’han elaborat 5.000 fulletons que s’han distribuït a la mateixa Ciutat de la Llum, on se situa el ‘hub’ de redistribució de persones refugiades, per transmetre la possibilitat d’accedir a la esmentada formació i als possibles llocs de treball derivats d’aquest procés i on, a més, s’ha creat l’Aula de Turisme per portar la formació en turisme a la mateixa Ciutat de la Llum.

D’altra banda, des de Turisme Comunitat Valenciana s’ha instat el sector a localitzar responsables de recursos humans i coordinadors d’ONG que puguin ajudar a difondre aquestes iniciatives de formació entre les persones refugiades.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: