Turisme destina 13,8 milions d’euros a projectes d’eficiència energètica d’allotjaments turístics de la Comunitat Valenciana

Turisme Comunitat Valenciana destinarà el 2023 un total de 13.860.970 euros a finançar actuacions de millora de l’eficiència energètica en allotjaments turístics de la Comunitat Valenciana. Aquesta convocatòria s’emmarca al Pla de recuperació, transformació i resiliència finançat per la Unió Europea a través del mecanisme Next Generation EU.

Turisme Comunitat Valenciana ha organitzat una jornada informativa per explicar a les empreses d’allotjament turístic com optar a les ajudes per a projectes d’eficiència energètica a allotjaments turístics.

Les ajudes es podran sol·licitar a partir de l’1 de març de 2023 i fins al 30 de juny, per finançar el 2023 projectes d’eficiència energètica i economia circular en empreses d’allotjament turístic de la Comunitat Valenciana, segons la convocatòria publicada el 9 de gener a el DOGV.

A la jornada, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que aquestes ajudes de concurrència competitiva “pretenen donar suport al sector per impulsar projectes d´eficiència energètica i economia circular” a les empreses d´allotjament turístics de la Comunitat Valenciana.

Colomer ha remarcat que “cada vegada més visitants escullen destinacions que lluitin contra la situació climàtica que existeix”, i que “la demanda es fixarà en les destinacions que compleixin l’estalvi energètic, l’economia circular i la comprensió amb el moment històric que vivim” ”.

Persones beneficiàries i projectes subvencionables

Podran beneficiar-se daquesta subvenció les persones físiques o jurídiques de naturalesa privada, sempre que tinguin residència fiscal a Espanya i siguin titulars, com a propietàries o explotadores, destabliments destinats a allotjament turístic inscrits en el Registre de Turisme de la Comunitat Valenciana.

Les actuacions subvencionables seran únicament aquelles que es duguin a terme en edificis complets existents, construïts abans del 2007 i l’ús dels quals sigui el d’allotjament turístic. A més, han de justificar una reducció del consum d’energia primària no renovable del 30% respecte a la situació de partida, mitjançant certificat d’eficiència energètica de l’edifici existent al seu estat actual i l’assolit després de la reforma.

Així mateix, les actuacions subvencionables s’han d’enquadrar en una o diverses de les tipologies següents i complir els requisits específics que s’estableixen per a cadascuna: millora de l’eficiència energètica de l’envolupant tèrmica; millora de l’eficiència energètica i ús d’energies renovables a les instal·lacions tèrmiques de calefacció, climatització, refrigeració, ventilació i aigua calenta sanitària, i millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions d’il·luminació.

Inici del procediment, sol·licituds i documentació

El termini de presentació de sol·licituds s’iniciarà a les 9.00.00 hores de l’1 de març del 2023 i finalitzarà a les 23.59.59 hores del 30 de juny del 2023.

La presentació de la sol·licitud i la documentació que cal aportar per a l’obtenció dels ajuts es realitzarà obligatòriament de forma electrònica.

L’accés a la tramitació electrònica s’haurà de fer a la seu electrònica de Turisme Comunitat Valenciana, des de l’enllaç que apareix en el tràmit ‘Ajudes projectes d’eficiència energètica en allotjaments turístics en el marc del PRTR’. El formulari i la declaració responsable per formalitzar la presentació de la sol·licitud estaran disponibles a l’enllaç indicat una vegada s’obri el termini de sol·licitud dels ajuts.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: