El PP reclama a Los Rosildos un Consell sensible amb l’interior i exigeix fons per sostenir els menjadors escolars com a garantia de vida

La lluita contra la despoblació “comença per ajudar els pobles” i precisament això és el que avui han reclamat a Los Rosildos, la pedania de Sierra Engarcerán, els diputats autonòmic i provincial Beatriz Gascó i David Vicente, respectivament, al costat del primer tinent de alcalde i delegat de la pedania, José Manuel Barreda.

Enfront del col·legi, el primer tinent d’alcalde ha manifestat la necessitat urgent de comptar amb ajudes per part del Consell per poder finançar les despeses derivades de la contractació dels monitors que asseguren la prestació del servei de menjador al centre educatiu. “L’ajuntament es fa càrrec d’aquestes despeses que ronden els 20.000 euros anuals i resulta un import molt quantiós per a un municipi com el nostre amb escassos ingressos”.

Els menjadors escolars són deficitaris al?interior. “I això constitueix un greu problema que els consistoris resolen amb prou feines perquè els seus recursos són limitats”, ha assenyalat Beatriz Gascó, diputada autonòmica del PPCV. La Conselleria dEducació és la competent en sufragar les despeses per a la contractació de monitors, però quan aquestes se situen per sota duna ràtio determinada, la subvenció deixa de concedir-se i obliga molts pobles a suspendre amb això el servei de menjador. “Un recurs bàsic per a les famílies que aposten per instal·lar el seu domicili en un poble d’interior i que necessiten aquests recursos per poder compatibilitzar les seves obligacions familiars amb les professionals, que moltes vegades es troben a molts quilòmetres del poble on resideixen” .

“Aquesta és la realitat dels nostres pobles”, ha assenyalat David Vicente, diputat provincial del PPCS i alcalde a més d’un altre poble d’interior, La Torre d’En Besora. “I aquests són els problemes que ens afecten i que demanem que ens resolguin”. “Tancar el menjador és donar ales a la despoblació, per això aquests municipis fan un esforç extraordinari, sense l’ajuda de ningú, per poder garantir aquest recurs”, explica Vicente.

Al PPCV, ha assenyalat Gascó, “vam presentar l’any passat una esmena per dotar amb 2 milions d’euros una partida que ajudés els pobles en risc de despoblació a comptar amb ingressos extraordinaris precisament per cobrir i atendre aquestes urgències”. Lamentablement, ha rematat la diputada autonòmica, “PSOE i Compromís ens la van tombar”.

Per Gascó, “el que necessita el nostre interior és un Consell sensible i conscient de les seves dificultats”. “Cal desenvolupar un estudi que abordi de forma expressa la contractació de monitors al nostre interior. Cal becar l’alumnat d’aquestes zones i descarregar els ajuntaments d’aportacions econòmiques que ha d’assumir el Consell. I hem de treballar per garantir que cap menjador tanca per aquest tipus de qüestions, perquè si ho fem estarem abonant la despoblació, com fa avui Ximo Puig”.

Gascó ha conclòs assegurant que al PP “estem preparats per garantir a partir del proper 28 de maig la gestió eficaç que escolti i atengui amb mesures eficaces i directes”. “Les que han de frenar la despoblació i garantir recursos i serveis a un interior privilegiat en què lliurement milers de famílies decideixen establir la seva residència”.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: