Turisme Comunitat Valenciana reforça i accelera la digitalització de les oficines de la Xarxa Tourist Info

Turisme Comunitat Valenciana incrementa i accelera la digitalització de les oficines d’informació turística de la Xarxa Tourist Info amb l’objectiu de reforçar el posicionament de la Comunitat Valenciana com una destinació turística intel·ligent.

Per això ha implementat una eina de gestió de la informació turística per a l’atenció en temps real a l’turista presencial, InfotouristAPI 2.0. D’aquesta manera, s’enforteixen les mesures de prevenció de la COVID-19 a les oficines Tourist Info, facilitant aquesta atenció global personal, però contactless.

Aquesta eina InfotouristAPI 2.0, que ja està disponible a les oficines de la Xarxa Tourist Info, presenta diverses i potents millores. D’una banda, permet una atenció digitalitzada multicanal de l’turista presencial des del seu inici fins a la conclusió, amb la seva còmput estadístic i enquestació a l’visitant.

D’altra banda, estableix nous mecanismes per compartir, entre totes les oficines Tourist Info, informació en xarxa: guies turístiques, esdeveniments i enllaços d’interès. I a més, aquesta nova eina permet ampliar la recollida d’informació de l’visitant, des dels seus motivacions i procedències, fins les seves experiències i valoracions de la destinació.

Cal destacar que Turisme Comunitat Valenciana ha adaptat la terminologia de l’aplicació InfotouristAPI 2.0, amb la Norma UNE 178.503: 2019 de Semàntica aplicada a Turisme, Destinacions turístiques intel·ligents. D’aquesta manera es garanteix l’homogeneïtat i complementarietat de l’eina amb altres aplicacions actuals i futures.

Finalment, cal assenyalar que Turisme ha realitzat una acció formativa on line, amb una edició per província, i en què han participat prop de 200 tècnics i informadors turístics de la Xarxa Tourist Info.

La Xarxa Tourist Info de la Comunitat Valenciana

La Xarxa Tourist Info de Turisme Comunitat Valenciana compta en l’actualitat amb més de 200 oficines d’informació turística i acollida a el client que, sota una mateixa imatge i criteris de qualitat homogenis, presten servei d’atenció i acollida a l’turista al llarg de tot el territori autonòmic.

Els informadors turístics de la Xarxa reben als nostres visitants assessorant i informant-los sobre l’àmplia oferta cultural, esportiva, natural, de lleure i activitats turístiques en general que ofereixen els nostres destins. La qualitat de el servei, i la calidesa de l’atenció, resulten decisives en els processos de fidelització dels nostres clients, per al gaudi de les seves estades i augment dels seus nivells de satisfacció.

Així mateix, la Xarxa s’ha convertit en una eina fonamental per a la complementarietat de l’oferta turística entre les diferents destinacions, ja que totes les oficines informen el conjunt dels atractius turístics de la Comunitat Valenciana, i per a la promoció turística en destinació oferint als el sector les seves instal·lacions com a plataforma de difusió de la seva oferta.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: