Turisme Comunitat Valenciana impulsa un nou pla de promoció del turisme MICE el 2022

Turisme Comunitat Valenciana seguirà impulsant un dels productes turístics amb “millor” pronòstic de cara al 2022, el turisme MICE dirigit a viatges de negocis, congressos i incentius.

D’aquesta manera, el departament té previst dur a terme durant el 2022 un pla de promoció de la Comunitat Valenciana com a destinació de turisme MICE, que inclou 15 accions diferents a desenvolupar a nivell nacional i als principals mercats europeus.

L’objectiu, segons ha remarcat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, és “d’impulsar aquest producte com un sector que té un notable efecte arrossegament, tant en altres productes, com en nombroses destinacions de la Comunitat Valenciana”.

Alhora, ha assenyalat que el pla contribuirà “notablement a la desestacionalització ia l’increment de la despesa mitjana per turista”, dos dels objectius estratègics de la política turística de la Comunitat.

Colomer ha comentat que la Comunitat compta amb “el millor equipament per a tot tipus de convocatòries i esdeveniments professionals”.

També ha fet referència a l’oferta que engloba aquest producte, “des d’una xarxa equilibrada de recintes firals, auditoris i palaus de congressos, a una gran oferta hotelera i de serveis complementaris, que la converteixen en el lloc idoni per ser seu de congressos i fires d’àmbit nacional i internacional”.

El titular de Turisme ha comentat el suport que suposa el desenvolupament del pla de turisme de negocis per a aquest sector que continua “molt afectat per les conseqüències de la pandèmia i per les característiques de la seva activitat”.

Tot i això, ha afirmat que, segons les últimes dades registrades, la demanda del turisme MICE també es recupera de forma relativament ràpida. De fet, el primer trimestre del 2021, el segment de reunions s’ha incrementat prop d’un 70% interanual a la Comunitat Valenciana, mentre que encara decreix un 34% respecte del 2019.

Les xifres prèvies a la pandèmia situen la Comunitat Valenciana com la quarta destinació nacional en viatges de congressos, fires i convencions amb un 1,7 milions de turistes anuals el 2019, any en què la demanda estrangera estava al màxim de la sèrie .

Característiques del pla de turisme MICE

El pla MICE impulsat per Turisme Comunitat Valenciana i acordat amb els Convention Bureaux i les principals associacions del sector, inclou un total de 15 actuacions promocionals específicament destinades al MICE i destinades al mercat nacional i als principals mercats europeus.

Així mateix, inclou l’elaboració d’una guia MICE de la Comunitat Valenciana que arreplegarà i presentarà de manera conjunta l’oferta del sector, així com l’actualització de l’apartat destinat al turisme MICE dins del web promocional de Turisme, entre d’altres actuacions.

D’altra banda, el pla recull també una sèrie de mesures per a la promoció de la Comunitat Valenciana com a destinació MICE, tant amb la participació amb espais propis en algunes de les principals fires i esdeveniments MICE del 2022, com les fires IMEX que està previst que se celebri a Frankfurt a finals del proper mes d’abril o IBTM WORLD, que tindrà lloc a Barcelona el proper novembre.

Finalment, cal destacar la propera celebració d’esdeveniments com l’Iberian Mice Forum que tindrà lloc a Benidorm o la trobada amb operadors MICE francesos a València que tindrà lloc a finals de primavera del proper any.

Aquest full de ruta incorpora, en col·laboració amb Turespaña i els diversos convention bureaux, la realització de viatges de familiarització d’operadors MICE de mercats com l’holandès, el britànic o el francès, així com la participació en roadshows i trobades amb operadors MICE en mercats com el alemany o l’italià.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: