Turisme Comunitat Valenciana impulsa la formació universitària i la qualificació professional per al personal de pisos en allotjaments turístics

Turisme Comunitat Valenciana, en col·laboració amb la Universitat Politècnica de València (UPV) i la Universitat d’Alacant (UA), impulsen un any més la formació universitària i la qualificació professional per al personal de pisos a allotjaments turístics.

D’aquesta manera, aquest mes de setembre ha arrencat, per una banda, a Benidorm la sisena edició del Curs a “Housekeeping, Gestió de Pisos i Neteja a Allotjaments”, que s’imparteix durant els mesos de setembre a desembre de 2023 a les instal·lacions del CdT de Benidorm. I, per altra banda, aquest dilluns 18 de setembre ha començat la tercera edició del Curs de Perfeccionament de Cambreres/es de Pis a Allotjaments Turístics, que s’imparteix al campus UPV Gandia.

Després de les seves sis edicions a Benidorm, ja són prop de 150 les professionals que han obtingut aquesta titulació, i en el cas de Gandia, ascendeixen a prop de 50 les professionals que han perfeccionat la seva formació a ‘housekeeping’ al llarg dels seus tres edicions.

La secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, que ha inaugurat el curs de la capital de la comarca de Safor, ha volgut destacar que “l’objectiu és fomentar i facilitar una formació de qualitat per a aquest col·lectiu, i donar visibilitat i dignificar, des de el punt de vista professional, les professions que hi estan vinculades”.

De la mateixa manera, Cristina Moreno ha volgut ressaltar l’aliança entre Turisme Comunitat Valenciana i les Universitats, “establir una estreta col·laboració en el camp de la formació, i, especialment, en l’orientada a col·lectius que necessiten una millora en la qualificació i el reconeixement social , com és el cas del personal de pisos en hotels, continuarà sent una prioritat per a aquest govern”, ha afegit.

Es tracta de formació especialment adreçada a professionals en actiu que vulguin millorar els seus coneixements en gestió de pisos i pretenguin promocionar internament dins de les seves empreses; així com a aturades amb experiència prèvia al sector de l’allotjament. També hi poden accedir les titulades universitàries i titulades en formació professional que vulguin aconseguir una especialització en aquest àmbit.

Tots dos cursos tenen una durada de 200 hores impartides durant el darrer quadrimestre d’aquest any. L’objectiu no és altre que el de la formació de professionals qualificats a l’àrea de la gestió i coordinació dels treballs que realitza el personal de neteja i conservació en habitacions, recepció i zones comunes d’hotels, residències i apartaments, així com serveis de llenceria i bugaderia.

Cal destacar que aquest programa específic orientat al personal de pisos s’ha elaborat des de Turisme Comunitat Valenciana amb el suport de representants i agents directament relacionats amb el sector, com és el cas dels sindicats (UGT, CCOO), l’associació de governantes ASEGO, l’associació de cambreres de pisos (KELLYS), i altres representants d’associacions d’allotjaments turístics.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: