Turisme Comunitat Valenciana exposa el seu sistema d’anàlisi de dades a la Tourism Innovation Summit que se celebra a Sevilla

Turisme Comunitat Valenciana ha exposat el seu sistema d’anàlisi de dades a la Tourism Innovation Summit (TIS), un esdeveniment nacional que s’ha celebrat aquests dies i que ha reunit al Palau de Congressos i Exposicions (Fibes) de Sevilla més de 5.000 participants .

El director d’Intel·ligència Turística de Turisme Comunitat Valenciana, Mario Villar, ha assistit al Congrés Tourism Innovation Summit (TIS) on ha participat a la taula rodona ‘La competitivitat com a element de diferenciació respecte a la competència: Innegociable Aposta per la Innovació, Recerca i Formació’, juntament amb el Manager of Tourist Board del Consell Insular de Formentera, Carlos Bernús; i al director gerent de l’Empresa Pública per a la gestió del Turisme i de l’Esport d’Andalusia, Alberto Ortiz de Saracho.

Durant la taula rodona s’han analitzat tres aspectes clau que contribuiran a fer més competitiva una destinació turística, com ara la innovació, sobretot des de l’enfocament de la digitalització, la investigació (big data) i la formació.

Mario Villar ha destacat que “amb la millora d’aquests tres pilars, tota destinació turística serà molt més competitiva i es presentarà amb més garanties davant del futur” i ha exposat l’estratègia de Turisme Comunitat Valenciana en innovació turística.

En aquest sentit, Villar ha explicat el treball que es realitza des de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur) per impulsar la innovació turística “d’una banda a través de la Xarxa DTI CV, amb programes d’assessorament i formació a les destinacions , així com ajudes”.

Mario Villar ha explicat que des d’Invat·tur “també treballem la part privada” i en aquest sentit ha assenyalat que “hem realitzat un estudi sobre tres eixos: sostenibilitat, resiliència i digitalització, amb unes guies per a cada subsector i segmentat per província, interior i costa” i ha exposat que “aquestes guies estan compostes per un full de ruta per al canvi als diferents eixos, plans de formació per als empresaris, a més d’un document que reculli solucions turístiques per ajudar a l’evolució de les empreses”.

El director d’Intel·ligència Turística de Turisme CV també ha destacat la importància de l’anàlisi de dades i el sistema en què treballa Turisme Comunitat Valenciana. En aquest sentit, ha ressaltat “la importància de l´anàlisi de dades per millorar el posicionament turístic de les destinacions”.

Respecte a com ser més competitius a través de la innovació, Villar ha incidit que “amb un màrqueting més segmentat, a més de amb la unió publicoprivada per a la realització de projectes, a més d’estrenyent relacions entre organismes de tot Espanya per aprofitar el treball de tots”, i en aquest sentit ha destacat els projectes que es duen a terme entre la Comunitat Valenciana i Andalusia, i liderada per Necstour com el Tot Lab.

Durant la Tourism Innovation Summit celebrada aquests dies a Sevilla, Mario Villar ha mantingut reunions amb Andalusia Lab i Necstour per analitzar el projecte Tot Lab, en què Turisme CV participa activament en la creació de solucions tecnològiques sobre la base de les dades.

El responsable d’Intel·ligència Turística de Turisme CV també ha mantingut altres reunions de treball amb empreses com UnBlock, Mabrian o Altoo per acabar de definir el model de festival intel·ligent.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: