Turisme analitza les tendències de l’estiu 2022 a la Comunitat Valenciana

Turisme Comunitat Valenciana ha organitzat, mitjançant l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur), la jornada ‘Les dades de l’estiu’22: Tornada a la normalitat’, per analitzar les tendències de l’estiu 2022.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat a l’obertura d’aquesta jornada que “si no canvia el guió, el 2022 serà un any de remuntada, de recuperació”, encara que s’ha mostrat prudent i ha assenyalat que “no ens hem de quedar fascinats” per la recuperació numèrica, hem de contemplar també altres mètriques com la capacitat de ser més rendibles, perquè la inflació afecta els costos”.

Francesc Colomer ha subratllat l’esforç i “la generositat del sector turístic per no repercutir la pujada de tots els costos a una pujada tremenda de preus”.

Pel que fa a les tendències per al proper any, ha indicat que “hem de continuar treballant a diversificar productes, mercats emissors i estratègies per ser resilients i adaptar-nos ràpid als canvis que puguin succeir”.

Durant la sessió s’ha debatut sobre les tendències de viatges i les característiques de clients de cara a la temporada alta del 2022 i les opcions que aquest estiu sigui realment el de la recuperació del turisme anterior a la pandèmia.

A la jornada hi han participat persones expertes d’empreses que analitzen dades i disposen d’informació actualitzada sobre el mercat per tal d’avançar possibles previsions, com ara Alex Villeyra, COO de Mabrian; Lola Buendía, directora de màrqueting i comunicació de Beonprice; Pedro Díaz, el director comercial de TurObserver; a més a més del director d’Intel·ligència Turística de Turisme CV, Mario Villar.

Xifres turístiques en nivells prepandèmia

Durant la jornada, Mabrian, empresa líder en intel·ligència turística, ha presentat les tendències de l’estiu 2022 per a la Comunitat Valenciana amb xifres que demostren que el turisme torna a la normalitat ia nivells prepandèmics.

En concret, s’ha analitzat l’evolució de l’interès turístic cap a la Comunitat Valenciana, posant el focus a Alacant, València i Castelló. Entre les troballes, s’ha detectat una forta demanda dels mercats emissors principals, amb nivells d’interès per la destinació superiors als del 2019.

Entre aquests mercats emissors amb interès creixent hi ha el mercat britànic, que s’ha reactivat especialment les últimes setmanes.

Quant a la capacitat aèria global dels tres aeroports de la Comunitat Valenciana, cal destacar que està al mateix nivell que el 2019 per als mesos que van de juny a octubre quant a seients.

La Comunitat està connectada de forma directa amb 131 aeroports, creixent fortament l’oferta al mercat domèstic, a més de mercats com els Països Baixos, Bèlgica, Noruega i Suïssa. El Regne Unit continua sent el principal mercat emissor, tot i que encara se situa per sota dels valors del 2019 quant a oferta de places.

Les dades també mostren que es normalitza la durada de l’estada a la destinació, amb una mitjana de 6,7 dies i s’ha detectat un augment de preus a totes les categories, tant en hotels com en vols.

A més, la demanda hotelera tendeix a augmentar als hotels de 4 estrelles sobre els hotels de 3 estrelles, i la categoria superior es manté estable. D’altra banda, el període de reserves s’estabilitza en 68,6 dies de mitjana d’antelació.

Finalment, a les tendències per a l’estiu del 2022 s’ha detectat un augment de la satisfacció global gràcies, principalment, a l’augment de la percepció de seguretat ia la satisfacció amb la qualitat de l’allotjament ofert.

Pel que fa als interessos entre turistes, es manté l’interès pel producte cultural i de sol i platja, encara que baixa lleugerament respecte al 2019. Així mateix, l’interès gastronòmic augmenta i se situa al segon lloc, superant l’interès pel sol i platja . D‟altra banda, cal assenyalar l‟augment per un producte natural i actiu.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: