“Troyanas” obre demà el Festival de Teatre Clàssic de l’Alcúdia-UA

La desena edició del Festival de Teatre Clàssic de L’Alcúdia-UA arrenca demà dimarts 12 de juliol, una iniciativa que es va posar en marxa el 2013 i que uneix el teatre clàssic amb l’entorn arqueològic del Jaciment de l’Alcúdia. El Festival celebra aquest any el seu desè aniversari amb una nova programació que inclou vuit representacions teatrals, quatre emmarcades al Teatre de l’Ensenyament, i quatre més al bloc de Teatre Professional, que es podran veure del 12 al 22 de juliol, a les 22 hores al Jaciment.

L’acte inaugural, demà dimarts 12 de juliol a les 21:30 hores, comptarà amb les intervencions de Catalina Iliescu, vicerectora de Cultura, Esport i Extensió Universitària, Juan Mora, vicerector de Recerca, i Marga Antón, regidora de cultura de l’Ajuntament de Elx. Després dels parlaments institucionals, obrirà la programació l?obra Troyanas, a càrrec de l?aula de Teatre de la Universitat Permanent de la UA, amb direcció de Begoña Tenés. Aquesta primera representació forma part del primer bloc de Teatre de l’Ensenyament, que comptarà amb tres obres més: Romeu + Julieta, de l’Aula de Teatre de la UA (dimecres 13 de juliol. Castellà); Espurnes de don Quixot de la Manxa, amb la Companyia de Teatre de la Universitat Miguel Hernández (Dijous 14 de juliol. Castellà) i de nou Troianes, amb la versió guanyadora del V Certamen Escolar de Teatre Grecolatí 2022) que posarà en escena La nau Argo (Divendres 15 de juliol. Castellà).

El bloc de Teatre professional començarà el dimarts 19 de juliol amb El mercader de Venècia i la companyia Dau Al Sec (En valencià). Continuarà la proposta de Verbo Producciones i el seu muntatge Entre bobos va el joc (20 de juliol. Castellà). Les suplicants pujarà a l’escenari el dijous 21 de juliol (Castellà), una proposta de La Libélula Teatre i clourà el Festival Despullant Eros, una representació de Coribante Producciones (Divendres 22 de juliol. Castellà), després de l’acte de cloenda institucional, que tindrà lloc mitja hora abans.

El Festival de Teatre Clàssic de l’Alcúdia-UA compta amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport; l’Institut Valencià de Cultura; la Diputació Provincial dAlacant i lAjuntament dElx.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: