Transparència i la Universitat de València celebren les jornades ‘Corrupció Pública: la resposta del dret’

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, i el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, han inaugurat les jornades `Corrupció Pública: la resposta del derecho’, que se celebren els dies 8 i 9 de febrer a la Universitat de València.

El conseller de Transparència ha destacat que “per al Govern del Botànic, una de les principals preocupacions i una de les senyes d’identitat del canvi polític és la lluita contra la corrupció”, una corrupció que ha generat uns “costos per aquesta imatge contaminada, que està impedint que les nostres reivindicacions de cara a l’exterior siguin tot el eficaços que poden ser “.

Alcaraz s’ha referit als resultats del recent baròmetre de la Generalitat que ha reflectit “com s’ha ensorrat la preocupació per la corrupció a la Comunitat, fruit d’una tasca col·lectiva, no només del Govern valencià, sinó de la presa de consciència per part de la societat civil “.

“Això no vol dir -ha continuat el conseller- que les polítiques de bon govern i transparència vagin a perdre la seva raó de ser, però s’aniran transformant perquè moltes coses han canviat i estan canviant”.

Alcaraz ha afirmat que la transparència “no és la recepta màgica contra la corrupció, és més important que hi hagi uns subjectes socials actius, forts, que vertebrin la societat civil i estiguin atents al significat profund de la corrupció”.

Per la seva banda, el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, ha assenyalat que la corrupció és una de les preocupacions socials, tot i que hagi disminuït la pressió, cada dia estem bombardejats per notícies que tenen a veure amb la mateixa, de manera que la temàtica d’aquestes jornades segueix estant de plena actualitat “.

Aquesta trobada es constitueix com un espai especialitzat en el qual, a través de diverses taules de debat, es reunirà representants del món acadèmic i òrgans especialitzats en la lluita contra la corrupció i el frau.

Durant aquesta jornada s’han posat en el centre d’atenció temes com l’ètica ciutadana i la corrupció; les fonts de la corrupció, el cas de la contractació pública; la necessitat d’òrgans especialitzats per a la persecució i l’enjudiciament dels delictes de corrupció; i l’execució de les penes en aquest tipus de delictes.

El conseller ha participat també en la taula de debat ‘Ètica ciutadana i corrupció: hi ha raons per a les xifres de corrupció a Espanya?’, Al costat del catedràtic de Geografia Humana Joan Romero; el catedràtic de Filosofia del Dret Javier de Lucas, moderada per la catedràtica de dret penal, Ángeles Jareño.

 

 

Informació i Foto. http://www.gva.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: