Transició Ecològica mostrarà al veïnat d’Alcàsser la tecnologia de la nova depuradora que millorarà el sanejament de la comarca

La Conselleria de Transició Ecològica organitzarà, juntament amb l’Ajuntament d’Alcàsser, una jornada per mostrar als veïns que ho desitgin la tecnologia que està previst utilitzar a la nova depuradora. Una instal·lació que permet reduir l’explotació d’aqüífers, reutilitzar les aigües depurades i millorar la protecció mediambiental de l’Albufera.

Les noves tecnologies permeten l’aïllament i la insonorització d’equips i tècniques d’aireig que impedeixen les olors. Aquestes tecnologies ja s’estan utilitzant a la nova generació de depuradores com la de l’Alacantí, que s’exposarà al públic el 7 de maig.

La depuradora d’Alcàsser, que suposarà una inversió de més de 80 milions d’euros i que està considerada d’interès general de l’Estat, està actualment a la fase de redacció del projecte després de fer un primer estudi preliminar. Una vegada conclosa la redacció del projecte, per part de la Conselleria, amb la declaració d’impacte ambiental corresponent, se sotmetrà a exposició pública, procediment en què s’estudiaran les al·legacions presentades. Un procés previ a la resta de tràmits previstos a la llei.

L´estació depuradora d´Alcàsser, que permetrà millorar la gestió dels recursos hídrics de la comarca i millorar la qualitat ambiental de l´Albufera podrà tractar fins a 60.000 metres cúbics per dia. Les instal·lacions ocuparan un terç de l’espai que ocupen altres depuradores de grans dimensions, com la de Pinedo (València), i comptaran al seu voltant amb una àmplia zona verda per millorar-ne la integració paisatgística.

Al projecte s’han previst també obres per millorar la inundabilitat del polígon industrial d’Alcàsser, mitjançant la canalització del barranc del Realón, el subministrament d’aigua reutilitzada per a l’agricultura i la indústria local i la substitució de l’actual sistema de depuració del polígon.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: