Transició Ecològica, l’Emtre i Ecoembes concedeixen el premi ‘Repte del Reciclatge 2022’ a Massanassa

Massanassa ha rebut el premi  ‘Repte del Reciclatge 2022’, que concedeixen la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, l’Entitat Metropolitana de Tractament de Residus (Emtre) i Ecoembes.

En un acte celebrat a l’ajuntament d’esta població de l’Horta Sud, la consellera de Agricultura, Isaura Navarro, ha destacat la importància d’esta iniciativa perquè “els ajuntaments tinguen més eines per conscienciar, junt amb els educadors ambientals, sobre la necessitat d’avançar en economia circular per guanyar en sostenibilitat i ser més justos a nivell ambiental”.

Navarro també ha indicat que “la llei valenciana de residus persegueix precisament que tot el que generem no acabe en un abocador, sinó més bé que tot puga ser en la mesura del possible reciclat, recuperat i reutilitzat, perquè els residus són la mineria del segle XXI”.

Massassana ha aconseguit incrementar un 36,34% l’aportació ciutadana d’envasos de plàstic, llaunes i brics al contenidor groc en l’últim any. A més ha assolit una taxa de recuperació de 19,37 quilos per habitant a l’any.

El premi, que té una dotació de 6.000 euros, ha sigut destinat per l’Ajuntament de Massanassa a dos entitats locals; Associació Natania, que ajuda a persones sense llar i  l’organització local Càritas a Massanassa.

Competició entre 19 municipis

La campanya ‘El Repte del Reciclatge’ s’ha celebrat en un total de 19 municipis del àrea metropolitana de València. Tots els ajuntaments acceptaren la competició, que estava destinada a guanyar la població que augmentara, com a mínim, un 10 % l’aportació total de residus dipositats en el contenidor groc, respecte al mateix període de l’any anterior. A més, també s’ha distingit la major taxa de recuperació de quilos per habitant a l’any.

L’objectiu final de la campanya és contribuir a la conscienciació de la ciutadania respecte a la separació correcta dels envasos destinats al contenidor groc (plàstic, llaunes i brics) i al contenidor blau (envasos de paper i cartró).

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: