Transició Ecològica atorga una avaluació ambiental favorable per a una nova pedrera d’argiles a l’Alcora

La Conselleria d’Agriacultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha atorgat una avaluació ambiental favorable a la nova explotació d’extracció d’argiles Mancilla, al terme municipal de l’Alcora.

Es tracta d’una avaluació ambiental esperada pel sector taulell de la província que, un cop completats tots els tràmits previs i documentació requerida, ha obtingut l’avaluació ambiental favorable en quatre mesos.

Ara, l’autorització final d’explotació dependrà de la Conselleria d’Economia, de la qual depèn el negociat de mines a la Generalitat Valenciana.

Amb aquesta nova autorització, la Generalitat trasllada al sector el seu suport clar en un moment d’incertesa pels efectes de la guerra d’Ucraïna, no només a través d’aquesta autorització minera, sinó de l’agilització administrativa en l’autorització de millora de totes les indústries ceràmiques de la província de Castelló, en tots aquells projectes de millora i modernització de les instal·lacions, del costat de la sostenibilitat global.

Tot això, atesa l’alta dependència de sector per a l’obtenció d’algunes primeres matèries d’Ucraïna, que com a conseqüència de la guerra s’ha vist afectada per problemes d’abastament, a la recerca de noves possibles fonts de subministrament.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: