Transició Ecològica amplia el Catàleg de Zones Humides amb set nous aiguamolls

La Conselleria de Transició Ecològica incorpora set nous aiguamolls al Catàleg Valencià de Zones Humides, que en suma 55, i amplia la protecció a aquests ecosistemes fonamentals per a la biodiversitat i la mitigació del canvi climàtic.

La proposta d‟actualització, que acaba de passar pel Consell Assessor i de Participació del Medi Ambient (CAPMA), assenyala la necessitat d‟estendre la protecció a noves zones humides per garantir la conservació d‟aquests ecosistemes que destaquen per la seva biodiversitat, recursos, valors culturals i que es poden veure amenaçats per algun tipus de risc com inundacions, erosió, contaminació, gelades o intrusió marina.

L’actualització incorpora quatre noves zones humides de la província d’Alacant, dues de Castelló i una al terme municipal d’Alcublas, a València.

Concretament a la província d’Alacant són l’Albufera de Gaianes; l’embassament de la Pedrera; el conjunt El Prado-Rodriguillo de Pinoso i la desembocadura del Riu Monnegre al Campello; a la de Castelló s’hi han incorporat el Quadre de Sant Jaume i la llacuna de Sant Mateu; mentre que a la de València s’ha incorporat la llacuna temporal del Rebalsador.

El director general de Medi Natural, Julio Gómez, ha subratllat l’impuls de la Conselleria en la revisió i l’adequació normativa en matèria de protecció i conservació mediambiental, “instruments necessaris per garantir la gestió sostenible i la conservació dels ecosistemes”.

Les zones humides que entren al Catàleg suposen 1.651 noves hectàrees i compten amb valors naturals, estructurals. patrimonials, paisatgístics i didàctics significatius o rellevants, a més de representar una riquesa addicional en termes d’aprofitament hídric, agropecuari o turístic recreatiu.

La revisió, a més, descataloga una parcel·la inclosa a la zona humida desembocadura i front litoral del Segura, dacord amb els informes tècnics que no aprecien valors de zona humida i no compleix amb les característiques geomorfològiques dels ecosistemes humits.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: